Spektakel op Amsterdam-Rijnkanaal

Foto: Utrecht

Zaterdag 15 oktober gaat het gebeuren: de brugdelen van de Dafne Schippersbrug tussen Leidsche Rijn en Oog In Al worden geplaatst.

In dat weekend worden de tweede hoofdkabel en de brugdekdelen ingevaren en op hun plek gehesen. Het voorbereidende werk begint zaterdag 15 oktober om 7.00 uur en eindigt uiterlijk op zondag 16 oktober om 21.00 uur.  Zaterdag 15 oktober wordt overdag de hoofdkabel aan de A-pyloon vastgemaakt. ’s Avonds wordt het vaarverkeer op het Amsterdam-Rijnkanaal opnieuw stil gelegd. Dan wordt de hoofdkabel van de Leidsche Rijn-zijde overgevaren naar de H-pyloon aan de Oog in Al-zijde. ’s Nachts worden de middelste brugdelen ingehangen. Zondag worden de overige dekdelen ingehangen. Hiervoor hoeft het vaarverkeer niet stilgelegd.

Zaterdagavond 22.00 uur

Er zijn tribunes gebouwd vanaf waar je de werkzaamheden kunt volgen. Aan beide kanten van het kanaal is een expert aanwezig die toelichting geeft op wat er gebeurt en om vragen te beantwoorden. Hij is er tussen 22.00 en 23.00 uur. Dus dekentje en glühwein mee, zeggen wij!

 

Cookieinstellingen