E-waste race: laat scholieren je oude apparaten ophalen

Foto: wikipedia

Basisscholieren uit groepen 6, 7 en 8 in Utrecht halen elektrische apparaten bij je op die je weg wil doen. De scholier die het beste scoort, krijgt een schoolreisje voor de hele klas.

Utrecht doet het goed als het gaat om het inzamelen van oude elektrische apparaten en energiezuinige verlichting: we leverden gemiddeld 4,9 kilo in. Dat is boven het landelijk gemiddelde van 4, 6 kilo en fors hoger dan het gemiddelde van de grotere gemeenten, dat op 3,4 kilo ligt. In Utrecht werd 82% van de e-waste hergebruikt. Inleveren heeft dus zin!

E-waste race

Om het inleveren van elektra te stimuleren, wordt tot 7 oktober een e-wasterace voor basisscholieren uit de groepen 6,7 en 8 georganiseerd. Hierbij nemen de leerlingen het tegen elkaar op om elektronische apparaten uit de wijk in te zamelen. In Utrecht doen twintig klassen mee. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval aanmelden via www.ewasterace.nl, waarna scholieren het komen ophalen. Kinderen raken zo al vroeg bekend met recycling én het maakt inleveren van elektronisch afval voor bewoners makkelijker. Vorig jaar leverde de e-wasterace ruim 16.000 ingeleverde apparaten op.

Je kunt je afval natuurlijk ook inleveren bij De Stits, daar wordt ook gezorgd voor hergebruik.

Cookieinstellingen