Triathlon Utrecht bij Strijkviertel

Foto: pixabay

Triathlon Utrecht heeft een nieuwe locatie gevonden: Strijkviertel in De Meern. Aanstaande zondag wordt daar gezwommen, gelopen en gefietst.

Strijkviertel is nieuw voor de triathlonvereniging, maar biedt veel mogelijkheden. Triathlon Utrecht organiseerde altijd meer in de buurt van de stad de triathlon, maar daar zijn veel vrijwilligers voor nodig. Het parcours moet immers worden ‘bewaakt’ zodat de deelnemers kunnen doorlopen en fietsen, zonder op het verkeer te hoeven letten. Tweehonderd vrijwilligers waren er al snel nodig, en dat bleek vrijwel ondoenlijk. Daarom is nu gekozen voor Strijkviertel. Veel triatleten trainen daar al, en het Meentpark, dat er vrijwel naast ligt, biedt relaxte loopmogelijkheden. In het hoekje A12-A2, dat naast de Strijkviertelplas ligt, kan bovendien goed een rondje van 10 kilometer worden gefietst.

Zitzakken

Ook voor publiek is het leuk: er komen zitzakken bij de finish, kraampjes met eten en drinken en een DJ zorgt voor muziek. O ja: het is geen volledige triathlon. Er is gekozen voor één afstand, namelijk ‘de sprint’. Dat betekent 750 meter zwemmen, 22 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Er zijn bijna 600 inschrijvingen.

 

Cookieinstellingen