Sloop Rhenomare stilgevallen

Foto: MB

Al jaren stonden restaurant Rhenomare en de omliggende gebouwen leeg in De Meern, maar toch waren ze nog niet klaar om gesloopt te worden. Gas en elektra waren namelijk nog niet afgesloten.

Enkele weken geleden gingen de slopers voortvarend te werk, maar plots werd het stil op de hoek in hartje De Meern. Half gesloopte panden hangen daar tussen het puin nu een beetje te wachten op de rest van het werk. Projectleider Wim Gerssen van Van Vliet Sloopwerken: “De afsluiting van gas en elektra door Stedin was nog niet geregeld. De afspraak was dat dat wel zou zijn gebeurd voordat wij begonnen met slopen, maar helaas. De nieuwbouwaannemer had dat moeten aanvragen. Het is bij sloopwerken vaker een punt dat vergeten wordt.”

Eind juni verder

De aanvraag bij Stedin is nu wel ingediend, en er is door Van Vliet druk op uitgeoefend, maar bij Stedin kom je gewoon op de stapel terecht, vertelt de projectleider. “Eind juni komt Stedin naar De Meern om gas en elektriciteit af te sluiten, dan kunnen wij verder. Ik verwacht dat we dan nog zo’n zes weken bezig zijn met slopen. Er moet ook nog een betonvloer uit en we moeten een deel van de bodem saneren. Het is allemaal iets vertraagd ja.”

Het zag er al niet uit, maar nu is het nog lelijker daar in centrum De Meern. Nog even de aanblik verdragen…. Er komen mooie huizen en appartementen, zie http://leidsche-rijn.nieuws.nl/2016/04/28/zo-komt-het-er-dus-uit-te-zien/.

Cookieinstellingen