Neem alvast een kijkje in Leidsche Rijn Centrum

Foto: dagvandebouw

De bouwhekken van Leidsche Rijn Centrum gaan op 4 juni even open. Het is dan de Dag van de Bouw.

Van 10.00 tot 16.00 uur kun je zien hoe ver de bouw is en een béétje hoe het gaat worden. Je kunt lopen over de bouwplaats van de Jumbo Foodmarkt, met een golfkarretje door de parkeergarage rijden (daar heb je wel een ticket voor nodig dat je op het verkoopkantoor aan de Grauwaartsingel of op het Berlijnplein kunt ophalen) en is er voor de kinderen een speurtocht die meer leert over bouwen. Op het verkoopkantoor kun je door een 3D-bril zien hoe Leidsche Rijn Centrum er straks uitziet en krijg je informatie over de toekomst van dit woon-, winkel- en uitgaansgebied.

De Vleutensebaan zal in 2017 Leidsche Rijn en Utrecht-stad verbinden. Meer informatie over deze weg van 1,5 kilometer lang vind je op het Berlijnplein, van waar je ook een goed overzicht hebt over het nieuwe stadscentrum.

O ja, het is de Dag van de Bouw. Dat betekent dat er geen strakke stoepjes en wegen zijn waarover je loopt, het is en blijft een bouwplaats. Dat kan lastig zijn voor kinderwagens en rolstoelen, houd daar rekening mee. Ook hoge hakken zijn ongetwijfeld onhandig. En de fiets is het handigste vervoersmiddel om er te komen.

 

Cookieinstellingen