Máximapark in gerenommeerd Amerikaans tijdschrift

Foto: Bob den Hartog

The New Yorker is een gerenommeerd Amerikaans tijdschrift dat sinds 1925 bestaat, en bekend staat om zijn goede journalistiek. Het is in het verleden vaak bekroond. En nu staat ons Máximapark erin, in het innovatienummer nog wel.

Het gaat om een interview met Adriaan Geuze, de landschapsarchitect die tekende voor het ontwerp van het Máximapark, en voor de pergola in het park. Hij vertelt in The New Yorker dat hij een prototype ervan in zijn vakantiehuis in Spanje had staan, en daar leerde wat de mogelijkheden van zo’n parkpergola kunnen zijn. Er kunnen wijnranken tegenaan groeien, de zeshoeken kunnen worden gevuld met planten en je kunt pogen insecten er te laten huizen. Hoe, dat vertelt hij er niet bij. De pergola is ook bedoeld om het platte park meer vorm te geven, en je zou het ook als een sprookjesachtig ding kunnen zien, waar mooie flora en fauna achter verborgen liggen.

Geuze vertelt ook over het ontstaan van het Máximapark, een langdurig proces met veel politiek. En dat lezen we dan in The New Yorker!

 

 

Cookieinstellingen