Picnic in Leidsche Rijn

Foto: Picnic

De online supermarkt Picnic start vandaag, dinsdag 19 april, in Leidsche Rijn. Als het hier loopt, wil Picnic de rest van Utrecht veroveren. De uitvalsbasis van Picnic zit in The Wall.

Misschien heb je er vorig jaar over gehoord: een paar jongens begonnen toen met de online supermarkt Picnic. Zij wilden gaan concurreren met de bestaande supermarkten. Hun voordelen ten opzichte van de traditionele supermarkten: ze hebben geen grote winkelpanden waarvoor huur moet worden betaald, ze hebben geen voorraad – dat wat je bestelt kopen ze in, niet meer – en ze hebben relatief goedkope elektrische bezorgautootjes.

The Wall

De uitvalsbasis voor Picnic in Leidsche Rijn is in The Wall gevestigd. Daar worden de auto’s ’s nachts opgeladen en volgeladen met de boodschappen. Picnic begint met vier autootjes en verwacht dat er elke week een paar bijkomen. Binnen acht tot tien weken wil Picnic heel Utrecht bedienen.

Duurzaam

Picnic heeft Utrecht gekozen omdat Utrecht graag een duurzame stad is. Door boodschappen te bezorgen in elektrische auto’s, is de distributie duurzaam. Michel Muller, één van de oprichters van Picnic: “In Amersfoort hebben we 100.000 ritjes van de consument naar de supermarkt bespaard. Dat soort cijfers is voor de gemeente een belangrijk thema.” In Utrecht gaat Picnic, net als in andere steden waar Picnic al rondrijdt, ook levensmiddelen bezorgen van lokale leveranciers. Steeds meer lokale leveranciers doen mee; voor hen is het een ideale manier om hun producten bij de mensen thuis te krijgen.

Toch onderweg

Verschillende leveranciers hebben Picnic hiervoor al benaderd. Michel Muller: “We zijn toch onderweg naar een klant, dus waarom geven we die ook niet het boek dat hij bij een boekhandel in de buurt heeft besteld. Maar denk ook aan retouren van andere webwinkels, die kunnen ook mee.” Hij voegt er wel aan toe dat zijn bedrijf zich in Leidsche Rijn eerst concentreert op de eigen activiteiten, maar dat het zeker geen jaren zal duren voordat het zover is.

Hoe werkt het?

Je bestelt boodschappen met een app, die je kunt downloaden in de App Store of bij Google Play. Picnic zegt alle merken in huis te hebben voor de laagste prijs. En ook hier krijg je de laagsteprijsgarantie. Boodschappen worden bezorgd op een afgesproken tijdstip, gratis, als je voor meer dan 25 euro bestelt. En in een grappig autootje.

 

 

Cookieinstellingen