Wereld Waterdag in Leidsche Rijn

Foto: MB

Wereld Waterdag op 22 maart is een internationale dag, uitgeroepen door de Verenigde Naties, waarop aandacht wordt gevraagd voor water. Op veel plekken staat de problematiek rondom water centraal, maar je kunt er ook een andere invulling aan geven. Want water is ook gewoon lekker en heel gezond!

In Leidsche Rijn gaat deze week – de week van Wereld Waterdag – op verschillende scholen, peutercentra en kinderopvanglocaties een programma van start. Dit bevat leuke workshops, lesmaterialen, liedjes en filmpjes, aan de hand waarvan kinderen – én hun ouders – leren dat water drinken eigenlijk een heel goed idee is. Dit programma is ontwikkeld door het ‘Netwerk Gezond Gewicht Jeugd van de Gezonde Wijk Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern’. Het doel is water drinken weer gewoon te maken en mensen zich bewust te laten worden van de hoeveelheid suikers die ze binnenkrijgen met frisdrank.

Water drinken is cool

Want zoete dranken zijn weliswaar heerlijk, maar vaak krijgen kinderen zo veel te veel suiker binnen. Dit is slecht voor de tanden en voor het gewicht. Water drinken moet weer cool worden, is het doel. Daarom gaat het team van de Watercampagne van maart tot de zomervakantie het drinken van water flink promoten.

Onderdeel van de Watercampagne is een groot drankenbord waarop kinderen verpakkingen en suikerklontjes plakken. Zo maken ze duidelijk voor zichzelf hoeveel suiker overal in zit. In cola zit bijvoorbeeld evenveel suiker als in appelsap. En in siroop zit ook meer suiker dan je denkt.

Een week geen frisdrank

De uitdaging voor deze week: alle zoete dranken laten staan en lekker water drinken! Verschillende evenementen en organisaties in Leidsche Rijn doen al mee.

Kijk voor meer informatie op http://www.lrjg.nl/nieuws/vanaf-maart-water-campagne-water-een-lekkere-en-gezonde-dorstlesser/.

 

 

Cookieinstellingen