Zomerstadion: een nazomer vol sport en muziek in hartje Utrecht

Foto: Zomerstadion Utrecht

Het aftellen is nu toch echt begonnen. Van dinsdag 20 augustus tot en met woensdag 18 september barst het sport- en muziekstadion los op het Jaarbeursplein in Utrecht. Was jij afgelopen weekend in Utrecht? Dan is er een grote kans dat je de enthousiaste rondvaartboten vol entertainment hebt zien of horen langskomen.

De sportzomer draait inmiddels op volle toeren. Van het EK voetbal naar Wimbledon en van de Tour de France naar de Olympische Spelen. Maar na de sportzomer draait het in Utrecht om één ding: de terugkeer van het zomerstadion op het Jaarbeursplein met een vol programma!
Allereerst is het de beurt aan Queen and King of the Court. De absolute wereldtop van beachvolleyballers komt hier samen om de strijd met elkaar aan te gaan tijdens The Ultimate Mash-up. Nederlandse grote namen als Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen, Stefan Boermans en Yorick de Groot vormen duo’s met spelers uit andere landen, zoals oud-Europees kampioen Aleksandrs Samoilovs en huidig olympisch kampioen Anders Mol.
Wie weet zie jij deze zomer de aanstaande olympisch kampioen aan het werk in Utrecht! Extra reden om te komen: dit is de laatste keer dat Robert Meeuwsen zijn kunsten vertoont op het Nederlandse zand. Hij neemt afscheid van de sport, die hem onder andere brons opleverde tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en speelt in Utrecht tegen zijn vaste partner Alexander Brouwer.

Maar dat is niet alles, want ook de beste Nederlandse padelspelers nemen het op tegen internationale toppers tijdens de Padel Copa. Een unieke ervaring in de BetCity Arena waar jij als sportliefhebber zeker bij wilt zijn. Het padeltoernooi waarbij veel entertainment wordt toegevoegd aan de padelwedstrijden. Alle Nederlandse toppers – waaronder Bram Meijer en Steffie Weterings – zullen hun opwachting maken in het stadion.

Bij de feestelijke aankondiging werden ook muziekliefhebbers op hun wenken bediend met de bekendmaking van de eerste editie van Zomerstadion Live. Na de sportiviteit wordt – in samenwerking met Tribe Company – het stadion omgebouwd tot een heus muziekparadijs voor een week lang optredens midden in de stad.
Het Zomerstadion zal vanaf woensdag 11 september bruisen met achtereenvolgens optredens van De Edwin Evers Band, Bizzey, FeestDJRuud, Turfy Gang en Utrechtse band de Leuk Dat Je D’r Bent Band. Op zaterdagavond gaat spreekwoordelijk het dak eraf, want dan treedt niemand minder dan Flemming op. En op zondag sluiten we het Zomerstadion Live af met een Hollandse avond, dan pakken Henk Dissel, Yves Berendse en Wesley Bronkhorst het podium. En rondom het stadion kun je in de fanzone gezellig bijpraten onder het genot van een hapje en drankje.

Programma Zomerstadion

Padel Copa: 29 augustus t/m 1 september 2024

Queen and King of the Court: 5 t/m 8 september 2024

Zomerstadion Live: 11 t/m 15 september 2024

Stichting Life Goals: 17 en 18 september 2024

Kaartverkoop van start

Wil jij erbij zijn? Tickets voor de evenementen zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website www.zomerstadion.nl.

Cookieinstellingen