Lint-Wurmpie Run dit jaar grootser dan ooit

Foto: Lint Wurmpie

Deze zondag vindt de 11e editie van de gro-up Lint-Wurmpie Run plaats. Bij de Run, die onderdeel is van De Loop van Leidsche Rijn, kunnen kinderen kiezen uit afstanden tussen de 500 meter en 3 kilometer. De kleintjes lopen samen met een ouder of begeleider, de oudere kinderen lopen helemaal op eigen kracht. De Lint-Wurmpie Run is al jaren een populair hardloopevenement en is dit jaar grootser dan ooit.

Diverse leuke activiteiten

gro-up, dat met verschillende kinderopvanglocaties een actieve rol in Leidsche Rijn speelt, is dit jaar hoofdsponsor van de gro-up Lint-Wurmpie Run. Net als voorgaande jaren organiseren zij dit jaar bij de start en finish allerlei leuke activiteiten. Dit jaar kunnen alle kinderen terecht in een heuse gro-up corner: daar knutselen ze een eigen medaille, doen mee aan de Lego-bouwchallenge en oefenen hun trucjes in de pannakooi. Ook kunnen de kinderen hun sportskills trainen in de Combi Sports Arena, waar ze met verschillende sportattributen punten kunnen scoren.

Duizend kinderen in beweging

Irina Leijdekker-Kers, locatiemanager bij gro-up: ‘Als je een gezonde levensstijl op jonge leeftijd aanleert, is het makkelijker vast te houden. Daarom besteden we bij gro-up veel aandacht aan sport en bewegen. Dat doen we dagelijks op onze kinderopvanglocaties, maar ook door grote hardloopevenementen te sponsoren. Hardlopen is een laagdrempelige vorm van sport waar veel kinderen aan mee kunnen doen. Maar sport is natuurlijk op alle manieren leuk en gezond. Daarom kijken we dit jaar verder dan hardlopen alleen, door in de gro-up corner kinderen in beweging te krijgen met superleuke activiteiten.’

Over gro-up

Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt: iedereen verdient de kans om het mooiste uit zichzelf te halen. Daarom bestaat gro-up. Hier creëren we samen met gezin en buurt een omgeving waarin kinderen van alle leeftijden kunnen groeien en ontwikkelen. We zijn actief in kraamzorg, kinderopvang, buurtwerk en jeugdhulp. We voelen ons verantwoordelijk voor elke stap in het groeipad van een kind, van zwangerschap tot zelfstandigheid. In de ideale wereld krijgt iedereen de ruimte om het mooiste uit zichzelf te halen. Die wereld bouwen wij voor kind, gezin en buurt.

Cookieinstellingen