Geen extra supermarkt in het centrum van Leidsche Rijn

Foto: RDN

De gemeente Utrecht begrijpt de vraag naar een tweede supermarkt in Leidsche Rijn Centrum, maar wijst op andere belangen die moeten worden afgewogen.

Het winkelgebied heeft recent te maken gehad met leegstand, wat heeft geleid tot overleg tussen ASR, de eigenaar van het centrum, en de gemeente om het aanbod van winkels en horeca aan te passen. Hoewel er meer horeca en food-gerelateerde winkels mogen komen, blijft de opening van een tweede supermarkt voorlopig uitgesteld. Dit besluit heeft reacties opgeroepen, ook vanuit de politiek.

UtrechtNu! heeft het college van B&W gevraagd waarom er wordt vastgehouden aan slechts één supermarkt. De gemeente erkent de wens van bewoners en bezoekers, maar benadrukt dat er meerdere belangen spelen die waardevol zijn. Met ongeveer 100 supermarkten verspreid over Utrecht, is het doel om een evenwichtige verdeling te handhaven om zo concurrentie tussen verschillende winkelgebieden te voorkomen. De gemeente vreest dat een tweede supermarkt in Leidsche Rijn Centrum negatieve gevolgen kan hebben voor andere winkelgebieden in het gebied, waar al supermarkten zijn gevestigd.

Cookieinstellingen