‘Vreemde Wezens’ op Brede School Het Zand

Foto: OBS Het Zand

Op de jaarlijkse dag van Natuur & Cultuur op woensdag 24 mei 2023 kun je in de omgeving van Brede School Het Zand Vreemde Wezens ontdekken, maken, spelen,  onderzoeken, ontmoeten en groeten. Kom langs tussen 12.30 en 15.00 uur voor het programma vol activiteiten en voorstellingen rondom het thema ‘Vreemde Wezens’.

Neem je lunch en picknickkleed mee en geniet van een voorleesactiviteit met vuurvliegjes en zeekomkommers in de hoofdrol, ga op ontdekkingstocht naar verrassende bodemdieren of  timmer een vreemd dier in elkaar. Ga langs de Schaapskooi om Monstermaskers te maken of met lintwol te breien. 

Ga langs bij de Man met de Pen voor een haiku, het “vreemde wezen” onder de gedichten of onderzoek de botten bij de bakfiets van het Universiteitsmuseum.

De allerjongsten kunnen trommelen, tingelen, klepperen, rinkelen en ratelen bij de Muziekspeeltuin, een unieke verzameling klankobjecten. Voor een heel andere muzikale belevenis kun je een lied uit de jukebox van Joekbox kiezen.

Bij de Kunstkeet van De Vrijstaat maak je robotjes of aliens uit recyclemateriaal. Bij de PodiumKeet verander je jezelf door Cyborg maskers te maken en hiermee op de foto te gaan en bij de KookKeet maak je raketvoedsel om van te smullen. Een groet aan “Vreemde Reigers’ kan gemaakt en verstuurd worden bij één van de kunstwerken van Guido de Boer.

Bedenk en teken in het mini-griezeltheater van Wunderle een klein vreemd wezen en breng het groots tot leven op het scherm van een overhead projector! Dit alles en nog veel meer activiteiten zijn er op de dag van Natuur & Cultuur te doen.

Op het gras rondom de school is ruimte om te picknicken en er zijn broodjes vegaworst en zakjes popcorn verkrijgbaar tegen contante betaling.  Bij slecht weer zitten wij droog onder tenten of is het programma waar mogelijk binnen. Vergeet niet je stempelkaart bij de informatiekraam op te halen.

Het programma voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar duurt van 12.30 tot 15.00 uur en is gratis toegankelijk.
Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht.
Meer informatie is te vinden op: www.bredeschoolutrecht.nl/hetzand of  https://bit.ly/42YYAKb

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen