Tragedie aan de Mandemakerslaan, Merenees komt om het leven

Foto: Politie

Aan de Mandemakerslaan in De Meern heeft zich zaterdagavond een tragedie afgespeeld. Een 69-jarige Merenees is thuis neergestoken en overleed kort daarna. Zijn 50-jarige vrouw is gearresteerd. De gebeurtenis heeft de buurtbewoners geschokt en ze vragen zich af wat er is gebeurd.

Het incident vond plaats rond half tien en veroorzaakte veel opschudding in de buurt. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Buurtbewoners hoorden geschreeuw en hulpdiensten spoorden hen aan binnen te blijven vanwege de onduidelijke situatie.

Het slachtoffer Jos woonde meer dan veertig jaar in het hoekhuis aan de Mandemakerslaan. Hij kwam uit een groot gezin en groeide op in dezelfde buurt. Inmiddels was het slachtoffer met pensioen, maar werkte daarvoor bij een familiebedrijf op Strijkviertel. Zijn partner runde een aantal jaar geleden een Thaise kookstudio in het centrum van De Meern. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de fatale steekpartij en is gearresteerd.

Cookieinstellingen