Huurcontract van bewoners wooncomplex Leidsche Rijn opeens opgezegd

Foto: LRN

Vorige week werd het huurcontract van een aantal bewoners van het wooncomplex Change= op het Berlijnplein in Leidsche Rijn opgezegd door de verhuurder. Dit kregen ze te horen van een deurwaarder die meldde dat de jaarcontracten niet zouden worden verlengd.

De huurders kregen ook te horen dat ze hun huis voor het eind van de volgende maand zouden moeten verlaten. De verhuurder Change= zei op navraag van een groep bewoners dat de reden voor de beƫindiging van de contracten komt doordat huisvestingsvergunningen (bewijs van het juiste inkomen voor een sociale huurwoning) niet zouden zijn aangeleverd.
De huurders zeggen dat dit niet klopt en de situatie wordt nu uitgezocht. Change = zegt dat er wellicht sprake is van een administratief misverstand.

Inmiddels stellen politieke partijen vragen over Change=. De verhuurder verhuurt onder de sociale huurgrens, maar door de kosten die hij in rekening brengt als servicekosten vallen de maandelijkse lasten hoog uit. Die liggen om en nabij de 1000 euro voor een studio.

Bron: ADUN

Cookieinstellingen