Wooncomplex Tango met 178 sociale huurwoningen opgeleverd in Utrecht Leidsche Rijn

Foto: Tango

In Leidsche Rijn Centrum zijn afgelopen week 178 energiezuinige sociale huurwoningen opgeleverd. BAM Wonen bouwde dit gemengd wooncomplex in opdracht van Portaal en Woonin. In februari worden er nog circa 30 woningen van Woonin opgeleverd.

Het gemengd wooncomplex met 96 woningen van Portaal en 82 woningen van Woonin heet Tango. In het gemengd wooncomplex wonen huurders samen met mensen afkomstig uit de maatschappelijke opvang. Dit zijn bijvoorbeeld gescheiden ouders die na hun scheiding geen woning meer hadden en in de maatschappelijke opvang verbleven. Zij krijgen de mogelijkheid om weer zelfstandig te wonen met ondersteuning van de Tussenvoorziening.
De toewijzing ging op basis van inschrijftijd bij Woningnet, maar de bewoners van Tango kiezen heel bewust voor deze manier van wonen. Er wordt namelijk wel wat verwacht van de bewoners. Het is de bedoeling dat bewoners contact onderhouden met elkaar en activiteiten samen ondernemen. Iedereen is lid van de woonvereniging en betaalt daar een bijdrage aan.

Gemeenschappelijk woonkamer, keuken en binnentuin

Het appartementencomplex ligt aan de Romestraat en het Vallettapad en het toekomstige Park Leeuwesteyn. Er is een parkeergarage onder het gebouw en een fietsenstalling op de begane grond. Inge Oortgiesen, projectmanager bij Portaal: ‘In de bouw hebben we er bewust voor gekozen om een gemeenschappelijke woonkamer en keuken te realiseren. Boven de gemeenschappelijke woonkamer zitten de kantoren van de Tussenvoorziening en de beheerders van Portaal en Woonin. Er is een royale binnentuin waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De galerijen grenzen aan het binnenterrein waardoor je elkaar makkelijk tegenkomt en eenvoudig contact kan maken met elkaar. ‘

Fouad Kartit wordt namens Woonin de allround beheerder van Tango. ‘Om dit woonconcept te laten slagen, is het belangrijk dat je dicht bij de huurders staat. Doordat ik vaak in het complex aanwezig ben, stappen bewoners makkelijker op me af. Gewoon voor een alledaags gesprek, maar ook voor persoonlijke gesprekken of het bespreken van woonzaken kloppen ze vaak bij mij aan.’

 

 

 

 

Cookieinstellingen