Kinderen van Kindcentrum Haarzicht winnen kaas

Foto: Kindcentrum Haarzicht

De kinderen van Kindcentrum Haarzicht hebben een grote kaas gewonnen. De groepen van de middenbouw zijn bij Steede Hoge Woerd geweest voor een lessenreeks over hoe kaas gemaakt wordt. Afgelopen donderdag kregen de kinderen de kaas uitgereikt van educatiemedewerker Marloes en vrijwilliger Tessa.

De lessen gingen over wei, wrongel, stremsel en nog veel meer. Alle groepen die meededen aan deze les mochten ook raden hoe zwaar een hele (grote) kaas is. Zo leerden ze dat deze ruim 12 kg weegt en daar 120 liter melk voor nodig is. Aan het eind van de lessenreeks van NME werd deze kaas verloot en Kindcentrum Haarzicht was de gelukkige winnaar. De kinderen vonden dit supergaaf, wisten zich nog heel veel te herinneren van de les en hebben de kaas aan alle kinderen laten zien.

Kindcentrum Haarzicht heeft de kaas aan de voedselbank gedoneerd.

Cookieinstellingen