Woning Oostveen aan ’t Zand gekraakt

Foto: RDN

De woning en het terrein van Wim Oostveen aan ’t Zand 33 is in gebruik genomen door een woongroep. De vrijstaande villa van de overleden vastgoedman stond jaren leeg.

De woongroep heeft de Officier van Justitie via een brief op de hoogte gesteld van ‘de heringebruikname van het leegstaande terrein’. In de brief zegt Woongroep Woestijn het volgende: ‘Wij zijn een kleine groep urgent woningzoekenden uit de omgeving. We worden voor onze huisvesting door onder meer toenemende wachtlijsten, onnodige sloop van betaalbare woningen en explosief groeiende prijzen geconfronteerd met enorme problemen. Als oplossing wonen we zelfvoorzienend in tiny houses, maar de gemeente biedt daar vooralsnog geen ruimte voor. In deze omstandigheden is het voor ons niet te verkroppen dat bewoonbaar terrein leeg staat.’

De woongroep zegt het terrein als goede huisouder te willen gebruiken zonder schade aan te brengen.

Oostveen

De woning is gebouwd in 1971 en staat op een terrein van ruim 5000m2. In de verkoop zou het pand zo’n 1,5 miljoen euro opbrengen. Projectontwikkelaar Wim Oostveen had het stuk grond gekocht om een privĂ© woning met zwembad te bouwen. Daartoe zou het bestaande huis gesloopt worden, maar door onder andere aanwezigheid van asbest is dat op de lange baan geschoven. Na het overlijden van Oostveen in maart 2018 zijn de woning en het terrein ongebruikt gebleven. Via een bord aan de poort werd gewaarschuwd voor asbest.

Cookieinstellingen