Landelijke aftrap griepprik bij Julius Gezondheidscentrum in Parkwijk

Foto: Julius Gezondheidscentrum

Maandagochtend 17 oktober 2022, op Nationale Griepprikdag, vond de aftrap van de landelijke campagne voor de jaarlijkse griepprik plaats bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentrum in Parkwijk. Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, voorheen wethouder in Utrecht, deed de openingshandeling.

Met de campagne wordt onder meer aandacht gevraagd voor het belang van de griepprik voor mensen die in een risicogroep vallen: mensen van 60 jaar en ouder, mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes of nieraandoeningen, en mensen met weinig afweer. Zij krijgen zoals zij gewend zijn een uitnodiging per post van hun huisarts voor de jaarlijkse griepprik.

“We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan de griepprikcampagne”, aldus Fenneken Meulink, medisch directeur-bestuurder en huisarts bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra. “Juist nu we elkaar weer allemaal zien en de druk op de zorg hoog is, is het extra belangrijk om de griepprik te nemen. Zo zorgen we samen dat kwetsbaren minder risico lopen om de griep op te lopen.”

Uitbreiding van griepprikgroep

Tegenwoordig komen ook zwangere vrouwen (vanaf 22 weken), mensen met morbide obesitas en epilepsiepatiënten in aanmerking voor een griepvaccinatie. Uit onderzoek is gebleken dat deze groepen een verhoogd risico hebben om ernstig ziek te worden van de griep. “Mensen die in deze categorieën vallen maar geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen tot de jaarwisseling zelf contact opnemen met hun huisarts”, vervolgt Meulink. “De huisarts kijkt vervolgens of de patiënt voor de gratis vaccinatie in aanmerking komt.”

Cookieinstellingen