Tech-event voor bedrijven uit regio Woerden op Minkema College

Foto: Minkema

Met ingang van dit schooljaar biedt het Minkema College in Woerden officieel een Technasium. Tijdens de speciale openingsbijeenkomst ‘Let’s tech together’ op 15 september 2022 zijn bedrijven uit de regio Woerden met affiniteit voor techniek van harte uitgenodigd om kennis te komen maken.

Het Minkema College sluit aan bij Netwerk Rivierenland van de landelijke Stichting Technasium. Havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen kunnen op het Minkema College vanaf klas 1 kiezen voor het Technasium. Zij volgen dan het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) en verdiepen zich in de wereld van de techniek. De leerlingen gaan 10 weken lang (3x 70 minuten per week), aan de slag met een uitdagend bètatechnisch vraagstuk van een échte opdrachtgever uit de regio.

Het vak Onderzoek & Ontwerpen wordt gegeven in de moderne MakerSpace op de locatie Steinhagenseweg van het Minkema College. Deze ruimte is zo ingericht dat de technasiumleerlingen er creatief aan de slag kunnen.

Brainstormen in de denktank, overleg met het team of de coach in de ‘treinzitjes’ en prototypes maken in de werkplaats met gereedschap, de lasermachine of de 3D-printer. Carola van Bemmelen, technator Minkema College: “We zijn altijd op zoek naar mooie en uitdagende vraagstukken waar onze technasiumleerlingen mee aan de slag kunnen. Of naar experts die werken in een technisch vakgebied en hun expertise met onze leerlingen willen delen. We werken hierbij ook samen met de TechnoHub als verbindende partij in het regionale bedrijfsleven. Tijdens dit tech-event op 15 september kunnen bedrijven kennis maken met de mogelijkheden van ons Technasium en laten onze leerlingen opdrachten zien die zij al eerder hebben uitgevoerd.”

Voor eerdere opdrachtgevers zijn de leerlingen bijvoorbeeld aan de slag gegaan met het opstellen van een advies om een huis te verduurzamen, het ontwikkelen van een recept voor een glutenvrij koekje voor een bedrijf uit India, het ontwerpen van een zonnepark en het maken van een virtual tour door een middelbare school.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in dit tech-event kunnen zich via de website van het Minkema College aanmelden: www.minkema.nl/tech-event.

Cookieinstellingen