Café De Don richt FC Utrecht fanclub op

Foto: RDN

Je kunt wel stellen dat café De Don in De Meern het FC Utrecht café is van Utrecht west. Afgelopen zondag heeft het café een eigen FC Utrecht fanclub opgericht.

De afgelopen twee jaar was een lastige periode voor de horeca en voetbal in het algemeen. Maar toen eenmaal weer toeschouwers bij de wedstrijden werden toegelaten, gingen ook weer de De Don bussen rijden naar Galgenwaard. Sinds 2015 gaan FC Utrecht liefhebbers uit de dorpen in west vanuit het café samen naar de wedstrijd. Dat is gewoon veel handiger dan met het openbaar vervoer, zegt Dennis Wateler, een van de nieuwbakken bestuursleden van de fanclub.

Fanclub

Door de oprichting van de fanclub wordt het gezamenlijke reizen een treetje hoger getild. Dennis Wateler: “Het idee is van Ad Verdonk, voorzitter van de fanclub. Met de club willen we een vast kader scheppen voor het busvervoer naar de wedstrijden. We bieden leden allerlei voordelen aan, zoals 4 keer gratis met de bus mee en een feestavond, en zelf vinden we het als bestuur fijn dat we dan de leden goed kennen.”

Ouders met kinderen

Belangrijk vindt het bestuur ook dat het bezoek aan wedstrijden gemoedelijk verloopt. “We willen een veilige sfeer bieden voor ouders en kinderen die naar voetbal gaan kijken. We zitten niet te wachten op onruststokers,” vult Jennifer Verdonk, bestuurslid, aan. “De bussen rijden 45 minuten na afloop van de wedstrijd terug, zo kan er niet onnodig rondgehangen worden. En iedereen krijgt een polsbandje, zodat er geen verstekelingen meegaan.”
Het bestuur verwacht dat leden van alle leeftijden zich gaan aanmelden, in wezen een afspiegeling van de bezoekers van De Don zelf, van 18 tot 50+.

Positief initiatief

De fanclub wordt in samenwerking met FC Utrecht opgericht. FC Utrecht juicht het initiatief toe omdat de fanclub een positieve betrokkenheid van supporters onderling waarborgt. Zo wil de club personen die een, eventueel tijdelijke, beperking hebben helpen om wedstrijden te kunnen blijven bezoeken. “Een Utrecht fan en café bezoeker had laatst zijn kniebanden gescheurd, dan is het fijn als je geheel verzorgd mee kunt,” aldus Brenda Loggen, eigenaar van De Don.
Loggen nam begin 2020 het café over. Dat was niet de beste timing in verband met corona, maar het café heeft zich erdoor heen weten te slaan. Mede dankzij een sponsoractie opgezet door trouwe bezoekers. “Het is dubbel feest als FC Utrecht wint natuurlijk, dan kan de fanclub hier nog even naborrelen.”

Cookieinstellingen