De Meern speelt kansloze wedstrijd: Legmeervogels-VV De Meern 5-0

De afgelopen week beheerste de berichtgevingen over DWSV en SV Papendorp het amateurnieuws, waarbij met name het uit de competitie halen van SV Papendorp consequenties heeft voor ons. Niet alleen is daarmee de eerste en enige directe degradant in onze poule bekend, tevens betekent dit dat de ploegen die al tegen hen gespeeld hebben hun punten weer kwijt zijn. Al met al niet ongunstig voor ons vlaggenschip, waarbij de redenen hiervoor natuurlijk buitengewoon triest zijn.

Door Edwin Ebskamp

Sportpark De Randhoorn in Uithoorn was de plaats van bestemming die wij invoerden in de navigatie. Ruim een half uurtje tuffen, deels over de 5 baans A2 met 100km per uur. Gevoelsmatig net zo langzaam als de vliegtuigen die de hele middag laag over zouden vliegen bij Legmeervogels. Deze club is een combi-club van voetbal en handbal en bestaat in deze vorm pas sinds 1995. Aangekomen op het sportpark blijkt de huisstijl doorgevoerd te zijn op het veld, de hekken, kantine etc. waardoor ik ’s avonds thuis op de bank nog steeds geel-blauw zag. En dat kwam niet van de drank, want er was geen reden vandaag om na afloop een gezellig biertje te drinken. Legmeervogels heeft een bijzonder fraai complex met 6 velden en een kantine….zo’n grote kantine had ik nog niet eerder gezien bij een amateurclub. Desondanks sfeervol ingericht, hoewel bij bestellingen aan de bar vooral chaos heerste en je je even op de Albert Cuyp waande als de vrijwilligers achter de bar om het hardst schreeuwden om van hun broodjes ongezond uit de keuken af te komen.

Blik op de ranglijst

Een blik op de ranglijst leerde ons dat dit een bijzonder belangrijke pot voor ons zou zijn. Legmeervogels stond slechts 3 punten boven ons met een wedstrijd meer gespeeld. Na onze overwinning vorige week tegen Fortuna Wormerveer kon het niet anders dan dat wij met een positief gevoel aan deze wedstrijd zouden beginnen. Dat deden wij met vrijwel dezelfde opstelling als vorige week, alleen was er deze week een basisplaats ingeruimd voor Giovanny Leibbrand.

Wake-up!

Scheidsrechter Ramon Westhoff had 2 officiële assistenten uit Zeist meegekregen, alleen liepen hun horloges iets achter. Het lijkt traditie in deze klasse, maar ook deze week begon de wedstrijd weer 7 minuten later dan gepland. Neemt niet weg dat zowel de scheidsrechter als beide grensrechters het uitstekend deden vandaag. Iets wat van onze oranjehemden niet bepaald gezegd kon worden….De eerste 10 minuten is er nog niets aan het handje en gaat het gelijkop. Een schot van Legmeervogels kan eenvoudig gered worden door Menno en aan de andere kant is er een mooie aanval van ons. Een prachtige dieptebal van Ruben Baas op Saïd Mousslih, ook zijn voorzet is goed, maar een verdediger kan helaas wegkoppen.

Corners tegen

En dan breekt de fase aan waarbij Legmeervogels naar hartenlust voorzetten mag geven. In de 11e minuut zijn er uiteindelijk 3 voorzetten voor nodig, maar dan kan Yorick van der Deijl ook vrijuit inkoppen en is de 1-0 een feit. Wat staan wij daar slap te verdedigen zeg, op 70% inzet een voorzet eruit proberen te halen is te weinig…..Kort na de 1-0 hebben wij 3 schietkansen op het doel van Legmeervogels, maar we blijven maar pielen en deze kansen gaan verloren. En dit blijft maar doorgaan, onze creatieve spelers spelen veel te laconiek en op halve kracht, er moet gebuffeld worden! Na 16 minuten wordt Corsin Vogtlander kinderlijk eenvoudig uitgespeeld op de achterlijn, de bal wordt terug getrokken, maar we kunnen gelukkig wegwerken. En dan breekt weer een fase van corners van Legmeervogels aan en die zijn stuk voor stuk gevaarlijk. Los van het feit dat deze steeds goed worden ingedraaid weet onze, normaal gesproken betrouwbare, keeper Menno Vink hier vandaag totaal geen raad mee. En zo ontstaat ook de 2-0 als Mitchell Verschut in staat wordt gesteld te scoren. En 3 minuten later is het Kenneth van der Nolk van Gogh, hij moet haast wel uit een kunstenaarsfamilie komen met zo’n naam, die de 3-0 laat aantekenen. En 3 maal raden…wederom uit een corner natuurlijk.

Slappe hap

Ondertussen proberen we er sporadisch uit te komen, waarbij Serkan Yasar in de spits te vaak onmogelijke ballen door de lucht krijgt. In de 26e minuut dan een vrije trap voor ons die weg gestompt kan worden door de keeper. En bij iedere corner tegen van Legmeervogels zweten wij weer peentjes op de tribune. En ondertussen blijven wij maar grossieren in slechte passes en laten we vooral te weinig inzet en beleving zien, kortom het is echt slappe hap wat wij laten zien vandaag. In de 34e minuut is het Denny Berkouwer die aan zijn tegenstander gaat hangen. Ik vond het wat zwaar gestraft, maar hij kon hem geven…penalty tegen dus. Denny kun je nooit verwijten dat hij geen inzet heeft, maar helaas deed ook hij mee in de malaise en speelde een slechte wedstrijd. Dit buitenkansje laat Othman Lechkar zich niet ontnemen en zo staan we na 34 minuten spelen al met 4-0 achter.

Kleine opleving

Kort voor rust dan toch een kleine opleving van ons, we spelen iets beter en het is eerst Maurits Nijenhof die een schotje lost op het doel van de keeper van Legmeervogels. Kort daarna is het een goede voorzet van Saïd Mousslih op het hoofd van dezelfde Maurits. Hij kopt deze prima in, maar de keeper kan er nog net een vingertop tegenaan krijgen waardoor dit geen goal wordt. Als ik dan toch iemand een voldoende moest geven vandaag dan was het Maurits Nijenhof. Los van zijn nooit aflatende werklust deed hij het minste fout als je dit vergeleek met de rest van het team. Maar het blijft 4-0 en met deze stand gaan we rusten.

Geen wissels

Als we de 2e helft weer beginnen zijn de lichten inmiddels ontstoken. Ondertussen zwaaien we nog maar eens naar het Easyjet toestel vlak boven ons dat ook een glimp van de wedstrijd probeert op te vangen. Verrassend genoeg geen enkele wissel bij ons. Nog verrassender, dit zou de gehele wedstrijd zo blijven. Er hadden wat mij betreft wel 10 man gewisseld kunnen worden, maar wellicht wilde de technische staf deze wedstrijd de invallers niet aandoen. Na 5 minuten spelen komt een aanvaller van Legmeervogels alleen voor Menno Vink, maar die pareert zijn schot uitstekend. Kort daarna eindelijk een hele grote kans voor ons, Serkan Yasar kan alleen richting keeper, maar zijn halve stiftje gaat in het zijnet.

Onze wapenfeiten

Na 55 minuten spelen probeert Saïd Mousslih het eens met een schot dat ver over gaat. Even later krijgt Artan Hajdari een grote schietkans, zijn schot lijkt nergens op en gaat kansloos naast. Ondertussen staan we nog eens een paar keer oliedom buitenspel en groeit de ergernis op de tribune. Even later laat Giovanny Leibbrand zich de bal ontfutselen op een gevaarlijke positie, maar gelukkig belandt het schot in het zijnet. We spelen nu iets meer op de helft van de tegenstander. Na 68  minuten spelen dan eindelijk een mooie aanval van ons, maar helaas kan Ruben Baas net niet meer bij de bal. Kort daarna een voorzet van Serkan Yasar die door Artan Hajdari via een tegenstander tot corner wordt gekopt. Deze corner wordt dramatisch slecht genomen door Saïd Mousslih, zo ook de corner die daarna volgt. Kenmerkend voor deze wedstrijd.

De slotminuten

Na 80 minuten spelen de volgende tik voor ons. Denny Berkouwer stapt in waardoor zijn eigen man vrijkomt. Deze krijgt de voorzet en kan de 5-0 achter Menno Vink werken. In de slotminuten krijgen we dan nog een aantal corners tegen die zoals de hele wedstrijd voor hachelijke momenten zorgen. Maar gelukkig blijft ons verder leed bespaart en eindigt de wedstrijd in een ontluisterende 5-0 nederlaag.

Wonden likken

Na afloop is de conclusie voor ons heel simpel. Als je met zo’n slappe instelling een wedstrijd speelt dan krijg je de deksel op je neus. Los hiervan, vrijwel iedereen vandaag speelde ver onder zijn niveau en dat kunnen we ons niet veroorloven in de 1e klasse. Ik hoop dat de technische staf dat deze week over weet te brengen op de spelersgroep. Daarnaast lijkt trainen op voorzetten en corners ook geen overbodige luxe, want hier kwamen goals en hachelijke momenten uit voort. Met verbazing las ik vanochtend in het AD het commentaar van onze trainer Jan Oosterhuis dat de kansenverhouding 9-9 was vandaag. Misschien heb ik iets teveel oog gehad voor de vliegtuigen boven het veld, maar ik heb toch echt een andere wedstrijd gezien en we komen er wat mij betreft nog genadig af met 5-0. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen, ons wacht dan weer een zware uitwedstrijd. Dit keer treden we aan tegen Zaanlandia om 14.00 uur. Zij staan op de 3e plaats met 13 punten uit 6 wedstrijden.

1-0: ’11 Yorick van der Deijl
2-0: ’17 Mitchell Verschut
3-0: ’20 Kenneth van der Nolk van Gogh
4-0: ’34 Othman Lechkar
5-0: ’80 Quint Piris

De Meern: Menno Vink, Denny Berkouwer, Corsin Vogtlander, Maurits Nijenhof, Remco de Smit, Ruben Baas,  Giovanny Leibbrand, Saïd Mousslih, Marouan Talbi, Serkan Yasar, Artan Hajdari