Leidsche Rijn heeft een saxschool, wist je dat?

Foto: saxschool

Wij ontdekten dat er een saxschool in Leidsche Rijn is. Inderdaad: voor saxofoonlessen en workshops. Dat vinden wij leuk, dus wij belden met de oprichtster ervan: Floor Wittink.

Floor en haar collega’s geven saxofoonles op verschillende plaatsen in Leidsche Rijn. Daarbij staat het belangrijkste volgens haar voorop: muziek maken vanuit je hart. “Ik heb vaak gezien dat mensen die muziekles hebben, vooral bezig zijn met de muzieknoten en de techniek. Het maken van muziek – toch meestal de belangrijkste reden waarom je op muziekles bent gegaan – komt daarna pas. Dat is jammer, want dat is natuurlijk wel wat je wil!”

Passie

Bij Floor kun je in les twee al een beetje muziek maken. “Natuurlijk hoort bij het muziek maken ook het oefenen en een instrument technisch onder de knie krijgen. Maar het plezier in het maken van muziek, de passie die je daarbij kunt voelen, dat staat voorop. Als je te veel let op al die nootjes bestaat de kans dat je die passie kwijt raakt. En dat is jammer.”

Spelen vanuit je hart

Om die reden heeft Floor een e-boek geschreven voor mensen die muziek maken: Spelen vanuit je hart. Daarin beschrijft ze hoe je onbewust en bewust met muziek omgaat als je een instrument bespeelt – passie versus nootjes – en hoe je lekker in een flow kunt komen bij het musiceren. Ook legt ze uit wat een handige manier is om muziek in te studeren, zonder daarbij het plezier te verliezen.
Ons lijkt het een leuk boek voor (aankomende) muzikanten, op welk niveau dan ook, die vooral plezier willen hebben in het maken van muziek. (En nee, wij hebben geen aandelen.)

Meer weten? Kijk op www.spelenvanuitjehart.nl

 

 

Cookieinstellingen