Frida Kahlo tekenwedstrijd 2024 gewonnen door Joyce Immig

Foto: Het Atelier

Nog tot eind mei is er in Buurtcentrum de Schakel, Vleuten, de expositie te bewonderen met het thema Frida Kahlo. Cursisten van de schilderclub van de Schakel en cursisten van het Atelier aan de Alendorperweg 1 zijn de exposanten. Aan de expositie was een wedstrijd gekoppeld. De prijsuitreiking daarvan was op woensdag 15 mei.

Er was een vakjury samengesteld en het publiek kon stemmen als publieksjury. Er is 233 keer gestemd door de publieksjury.
De vakjury bestond uit 3 leden van @KunstLint: Marloes Wijtsma, Roos Wissink en Hannie Rieuwerts. Het vierde vakjury-lid was Daan Hoexum, van DOCK, de Schakel.
Eerst werden er 2 prijzen uitgereikt. Een Aanstormend talent prijs: gewonnen door Else Lotte van Driel. En een Aanmoedigingsprijs:
gewonnen door Riëtte. Daarna de publieksjuryprijzen: op nr 4 was geëindigd: Wineke Hiddema, op nr 3: Ruut Doornebal. Op de tweede plek een kleurrijk portret van Frida Kahlo door Maggy Duell. Op de eerste plaats: een fraai, ingetogen portret met mooie lijst door Joyce Immig.
Daarna werd de vakjury prijs uitgereikt. De vakjury had al eerder vergaderd aan wie de prijs moest worden toegekend. Zij hadden 2 doeken op het oog en kwamen er niet uit. Toen bleek dat beide kunstwerken door een en dezelfde persoon waren geschilderd was het duidelijk: zij was de winnaar: Joyce Immig. Dezelfde persoon dus, die ook de publieksprijs had
gewonnen. Een terechte winnaar.

Cookieinstellingen