Olie in de Haarrijnseplas: waarschuwing vanwege een uitzonderlijke situatie

Foto: hdsr.nl

Een grote olievlek is ontdekt op het water van de Haarrijnseplas. De RUD Utrecht (Regionale Uitvoeringsdienst) adviseert vanwege een uitzonderlijke situatie om niet het water in te gaan totdat de olie volledig is opgeruimd. Mocht u toch besluiten om te zwemmen, zorg er dan voor dat u bij thuiskomst grondig doucht.

De olievlek bevindt zich in het zuidoostelijke deel van de Haarrijnseplas. Aangezien de plas officieel als zwemwater is aangemerkt, zal de gemeente waarschuwingsborden plaatsen om mensen te informeren dat zwemmen voorlopig niet veilig is. Ook wordt aangeraden om honden uit het water te houden.

De opruimwerkzaamheden zijn dinsdagochtend begonnen en kunnen één tot twee dagen duren. Het waterschap werkt samen met een aannemer om de meest effectieve methode voor het verwijderen van de olie te bepalen. Gewoonlijk worden er schermen gebruikt om de olie naar één plek te leiden, waar het vervolgens wordt opgezogen.

Het is nog niet duidelijk hoe de olie in de Haarrijnseplas terecht is gekomen. Hiernaar wordt nog onderzoek verricht. Tot nu toe hebben gemeentemedewerkers geen vaten gevonden die de bron van de olie zouden kunnen zijn.

 

 

 

Cookieinstellingen