Scholengroep PCOU Willibrord deelnemer Utrecht Pride

Foto: PCOU Willibrord

PCOU Willibrord is de nieuwe, trotse deelnemer van de Utrecht Pride, de botenparade die op 3 juni door de stad vaart. Een groep leerlingen en leraren is enthousiast bezig met de voorbereidingen voor de parade.

Onderwijsbestuurder Andries Mulder: “Binnen onze scholengroep vinden we het belangrijk dat al onze leerlingen en medewerkers met plezier naar school gaan en zich veilig en gerespecteerd voelen. Meevaren met de Utrecht Pride is een uitgelezen kans voor het onderwijs om te vertellen én te laten zien dat iedereen telt.”

Maurits de Vooys is een van de opvarende leerlingen op 3 juni. “Een droom die uitkomt. Het is cool om mee te varen en een belangrijk statement. Hiermee zeggen we: onze scholengroep is er voor iedereen. We stralen eenheid uit”, aldus de GSA-vicevoorzitter van het Christelijk Gymnasium Utrecht. “Met de GSA organiseren we jaarrond activiteiten om zichtbaar te zijn, onder andere op Paarse Vrijdag, Coming Out Day en Internationale Vrouwendag. De Utrecht Pride wordt een hoogtepunt.” Organisator Marlies Middeldorp roept iedereen op om de Pride mee te vieren, of dat nu op een boot is of langs de grachten. “De repetities voor onze act op de boot zijn in volle gang en
de opvarenden zullen prachtig uitgedost zijn. Samen met de leerlingen kijken we ontzettend uit naar het evenement. Hopelijk is onze eerste deelname de start van een nieuwe traditie.”

Reacties

Cookieinstellingen