Documentaire ‘De werven van Utrecht’ op NPO 2

Foto: PixaBay

Omroep Max zendt 15, 22 en 29 mei de documentaire ‘De werven van Utrecht’ uit op NPO 2. Regisseur én Utrechter Camiel van den Boogaard maakte de serie voor RTV Utrecht: ‘De serie laat de mensen zien die in het wervengebied wonen en werken, én wat er nodig is om het gebied voor de toekomst te behouden.’

Aan de serie werkten verschillende medewerkers de gemeente mee, zoals historicus René van Erfgoed, wervenmeester Gerrit, bomenexpert Frank, verkeershandhavers Erik en Mark en bouwkundig inspecteurs Carst en Jitske. Eelko van den Boogaard (‘geen familie’), programmamanager van het programma wervengebied: ‘We moeten tegelijk zorgen voor veiligheid, het erfgoed beschermen en het vele gebruik mogelijk maken. Als mensen in de documentaire zien wat er allemaal speelt onder de straten, langs de werven en grachten, dan lopen ze voortaan toch anders door het gebied.’

De serie is online te zien op https://www.rtvutrecht.nl/tv/aflevering/werven-van-utrecht/RTVU_3470797_20221115130000

Reacties

Cookieinstellingen