Leidsche Rijn viering 4 en 5 mei: herdenking en vrijheidslunch voor bewoners

Foto:

Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn organiseert sinds 2016 de dodenherdenking onder de perronkappen op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen.

Programma 4 mei 2023 dodenherdenking

19.45: verzamelen Berlijnplein met muziek van jeugdorkest Harmonie Orkest Vleuten.
19.55: korte mededeling Bas Meijer, voorzitter Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn
20.00: twee minuten stilte – taptoe – Wilhelmus
20.05: kransleggingen
20.10: sprekers, o.a. een jongere uit Leidsche Rijn
20.20: bezoekers hangen bloemen in rood, wit en blauw bij het monument
Daarna is er de mogelijkheid tot napraten bij nabij gelegen wijkrestaurant Venster (terrein RAUM)

5 mei vrijheidslunch

Dit jaar organiseert de Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn ook voor het eerst een vrijheidslunch. Reeds op vele honderden plekken in Nederland is dit een traditie. Er zijn veel en zeer diverse organisaties, en aantal actieve bewoners uitgenodigd om aan te schuiven. Na 24 april kunnen ook wijkbewoners zich via de website 4 en 5 mei Leidsche Rijn aanmelden. Er zijn 200 plekken en vol=vol.
Naast samen eten en in gesprek gaan met elkaar is er ook een inhoudelijk programma.

Monument

Sinds 2021 staat op het Berlijnplein aan de noordzijde van de perronkappen het herdenkingsmonument 4 en 5 mei Leidsche Rijn dat door kunstenaar Ate von Hes is ontworpen en mede met crowdfunding is gerealiseerd. Bij dit monument vinden sindsdien de kransleggingen plaats. Het monument beeldt een 4 en een 5 uit, oftewel herdenken en vrijheid vieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De dodenherdenking en vrijheidslunch zijn mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds gemeente Utrecht en het Ondernemersfonds Leidsche Rijn Centrum.

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen