Kaasboer van Vleuten opgelucht, maar voor eventjes

Foto: RTV Utrecht

De kaasboer van Vleuten Alexander Veldhuijzen is enigszins opgelucht nadat bekend werd gemaakt dat hij nog minstens een jaar lang op zijn vaste standplaats in Vleuten mag blijven staan. Maar hij had op langer gehoopt.

Hoewel de plannen om standplaatsen in Utrecht per 1 januari 2024 te verloten, worden uitgesteld tot 2025, hoopte Veldhuijzen op een termijn van tien of twaalf jaar. De plannen om standplaatsen te verloten kwamen voort uit Europese wetgeving die nieuwkomers recht op de plekken geeft, maar deze plannen stuitten op veel verzet.
De toewijzing van standplaatsen zal volgens de huidige plannen op basis van criteria zijn, en niet door loting. Dit stemt Veldhuijzen tevreden, omdat loten erg willekeurig is. Ook vindt de kaasboer dat de bevolking een belangrijke stem moet krijgen bij het formeren van de criteria.

De kou is nog niet uit de lucht en ook andere standplaatshouders in de stad Utrecht hopen nog steeds op een termijn van tien of twaalf jaar, zoals dat ook in ander steden, bijvoorbeeld Hilversum, het geval is.

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen