Inzamelactie Bar Iberico niet opgezet door voormalige eigenaren

Foto: LRN

De inzamelactie voor Bar Iberico waar de redactie over berichtte, is niet opgezet door de voormalige eigenaren. Op de site van DoneerDoel werd er om donaties gevraagd voor een doorstart van de tapasbar.

Daarop viel te lezen dat Bar Iberico, de Spaanse tapasbar in Leidsche Rijn Centrum, financiƫle steun zocht. De horecazaak heeft een aantal maanden geleden de deuren moeten sluiten.

Echter blijkt de oproep niet van de voormalige eigenaren afkomstig te zijn, zo meldden zij aan de redactie, maar van een ‘ex-medewerker die zonder toestemming handelt uit naam van Bar Iberico.’ De medewerker heeft zich kenbaar gemaakt als ‘Elisabeth, ik was werkzaam vanaf de opening en ik ben heel goed bekend met de bar.’ Zij geeft aan uit eigen beweging te handelen, maar wel degelijk daarvoor toestemming te hebben van de curator.

Met de inzamelingsactie hoopt Elisabeth 50.000 euro bij elkaar te krijgen ‘voor bevoorrading, personeel en andere kosten die nodig zijn om dit te kunnen waarmaken.’

Uit de reacties op het vorige bericht blijkt dat menig bewoner van Leidsche Rijn de bar een warm hart toedraagt.

 

Cookieinstellingen