Minister Kuipers op werkbezoek bij apotheker-farmacotherapeut Julius Gezondheidscentrum Terwijde

Foto: Gezondheidscentrum Terwijde

Afgelopen donderdag 16 maart 2023 was minister Kuipers op werkbezoek bij de apotheker-farmacotherapeut in het Julius Gezondheidscentrum in Terwijde. Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakte daar kennis met de innovatieve functie van apotheker-farmacotherapeut: een apotheker die in de huisartsenpraktijk werkt. Zo werd de minister onder meer bijgepraat over de voordelen van de functie en nam hij een kijkje tijdens het spreekuur van apotheker-farmacotherapeut Valérie Meijvis.

De functie van apotheker-farmacotherapeut is in Nederland – in tegenstelling tot in Groot-Brittannië – nog vrij onbekend, maar bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra is de functie inmiddels niet meer weg te denken. Valérie Meijvis werkt daar al jaren als apotheker-farmacotherapeut in de huisartsenpraktijk.

Meijvis zorgt dat patiënten met complex medicijngebruik worden begeleid en grip krijgen op hun medicatie. Daarbij heeft ze een kort lijntje met de huisarts. Zo verbetert de kwaliteit en veiligheid van medicijngebruik en worden andere zorgverleners zoals huisartsen ontzorgd. Meijvis: “Een groot voordeel is dat ik direct en laagdrempelig contact met de huisarts heb. Bovendien kan ik direct alle medische gegevens in het huisartsensysteem raadplegen”.

Waardering

Minister Kuipers was na het werkbezoek onder de indruk van de functie van apotheker-farmacotherapeut. Hij ziet deze als een waardevolle toevoeging aan het medische team van huisartsen en apothekers: “Het vermindert de werkdruk bij de huisarts, het biedt specialistische expertise bovenop de inhoudelijke gesprekken die de apotheker al voert. En niet in de laatste plaats: de patiënt wordt hiermee geweldig geholpen, met minder risico op verkeerd medicijngebruik. Een mooi voorbeeld van passende zorg”.

 

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Reacties

Cookieinstellingen