Ontwikkelen 6 vrijstaande woningen in Het Zand

Foto: Gem.Utrecht

Bent u ontwikkelaar en zoekt u een nieuw bouwproject om te ontwikkelen? Schrijf u dan voor 6 april 2023 12.00 uur in voor de voorselectie van 6 duurzame en vrijstaande koopwoningen aan de Glastuinbouwsingel en Plantenkasstraat in Leidsche Rijn.

Het gaat om 2 bouwvelden. Bouwveld 6.16 en bouwveld 6.17 aan de Glastuinbouwsingel en de Plantenkasstraat. De bouwvelden liggen in de buurt De Veiling in de wijk Het Zand in Utrecht.

Op de 2 bouwvelden komen 3 duurzame, vrijstaande koopwoningen per veld. In totaal gaat het om 6 woningen met elk minimaal 1 parkeerplaats op eigen terrein.

De woningen krijgen lichtgele bakstenen en moeten passen in de kenmerkende stijl van de buurt De Veiling. Ze worden maximaal 11 meter hoog, met 2 of 3 bouwlagen. De 3e bouwlaag is een kap of een gedeeltelijke 3e verdieping die maximaal 50% van het bebouwd oppervlak bedraagt. De woningen worden energiezuinig en wekken duurzame energie op.

Inschrijven voor 6 april 2023
Bent u een professionele ontwikkelaar en hebt u interesse om hier te ontwikkelen? Dan kunt u ons e-mailen via [email protected]. Het toegestuurde inschrijfformulier kunt u tussen 9 maart en 6 april 2023 12.00 uur compleet ingevuld retour sturen. Uit de inzendingen die voldoen aan de voorwaarden loot een notaris 3 ontwikkelaars. De 3 ontwikkelaars gaan door naar de selectiefase.

Voorwaarden en beoordeling
De plannen voor de bouwvelden moeten voldoen aan voorwaarden. Zoals het Bestemmingsplan ‘Het Zand’ uit 2013 en het Stedenbouwkundig Plan Het Zand. Daarnaast zijn er nog meer voorwaarden.

De specifieke eisen voor de inrichting van de bouwvelden staan in de ‘Selectieleidraad bouwproject Glastuinbouwsingel’. De 3 ontwikkelaars die door loting naar de selectiefase mogen, ontvangen de selectieleidraad per e-mail.

 

Cookieinstellingen