King Bling Bling (4+) Feestelijke familievoorstelling over ‘hebben, hebben, hebben’

Foto: Het NUT

Vanaf deze week is de nagelnieuwe voorstelling King Bling Bling te zien op scholen in en om Utrecht. In de meivakantie gaat de muzikale familievoorstelling voor het reguliere publiek (iedereen vanaf 4 jaar!) in première. Schrijver Floor Leene baseerde het stuk op de mythe van Koning Midas. De regie is in handen van Maurits van den Berg. King Bling Bling is dit voorjaar te zien in en om Utrecht. In het najaar van 2023 maakt de voorstelling een tournee langs theaters in het hele land.

Over King Bling Bling

Het meisje Ruby kan niet slapen. Want morgen wordt ze vijf en ze kan niet wáchten tot het feest begint en ze haar cadeautjes open mag maken. Ze sluipt uit bed en kan zich bijna niet inhouden om het papier alvast los te scheuren. Maar dan verschijnt de magische Koning Midas. Een godenzoon, een mythische held, maar vooral expert op het gebied van cadeautjes…

King Bling Bling is een komische, energieke, beeldende en muzikale familievoorstelling (4+) over blingbling, glitters en gouden appels die je niet kunt eten. En over de vraag: wat is echt goud waard?

Een voorstelling over waarde en hebzucht

Anno 2023 luidt de noodklok vanwege onze massale overconsumptie. Met King Bling Bling maakt het NUT begrippen als ‘waarde’ en ‘hebzucht’ voor kleuters invoelbaar. De familievoorstelling is onderdeel van het themajaar over ‘de toekomst van geld’ van het NUT. Later dit jaar speelt het gezelschap in dat kader voor volwassenen twee grootschalige locatieproducties Goed goud geld en De Holidayshow.

Griekse mythe in het nu

Theatermaker en -schrijver Floor Leene schrijft voor het NUT elk jaar een nieuwe jeugdtheatertekst, gebaseerd op oeroude fundamenten. Hoewel de verhalen misschien wel duizenden jaren oud zijn, blijven Griekse mythen nog steeds relevant en waardevol in onze moderne tijd. Ze bevatten tijdloze lessen over moed, liefde, verraad, menselijkheid en de kracht van het lot. Of in het geval de mythe van Koning Midas: hebzucht en waarde.

“Ik schrijf graag vanuit het perspectief van een kind, omdat ik kinderlogica voor grote thema’s vaak heerlijk verhelderend vind.” Floor Leene (schrijver)

Theater voor iedereen

In samenwerking met Stichting Samen lachen en Stichting Er even uit organiseert het NUT voor 50 kinderen (en ouders / begeleiders) een heerlijke theatermiddag. Het gaat om kinderen voor wie een theaterbezoek niet vanzelfsprekend is; zo’n uitje is niet voor alle gezinnen betaalbaar. De kaartjes worden betaald door bezoekers van het NUT: zij kunnen hiertoe speciale ‘tickets voor een ander’ aanschaffen.

Makers en spelers

Tekst Floor Leene

Regie Maurits van den Berg

Vormgeving Marlies Schot

Spel Roan ten Cate, Yara Piekema

Muziek Len Lucieer & Maurits van den Berg

Foto Sjoerd Derine

Speellijst

Voorjaar 2023:

29 april 10:30 uur Theater Kikker, Utrecht Uk & Puk Festival

29 april 14:00 uur Theater Kikker, Utrecht Uk & Puk Festival

3 mei 11:00 uur Het NUT, Utrecht Leidsche Rijn Berlijnplein

3 mei 14:30 uur Het NUT, Utrecht Leidsche Rijn Berlijnplein

6 mei 11:00 uur Het NUT, Utrecht Leidsche Rijn Berlijnplein

6 mei 14:30 uur Het NUT, Utrecht Leidsche Rijn Berlijnplein

7 mei 11:00 uur Het NUT, Utrecht Leidsche Rijn Berlijnplein

7 mei 14:30 uur Het NUT, Utrecht Leidsche Rijn Berlijnplein

King Bling Bling is dit voorjaar ook meer dan 25 keer te zien op scholen in en om Utrecht.

 

Najaar 2023 (speellijst nog in ontwikkeling):

8 oktober De Meerse, Hoofddorp

17 oktober Figi Theater, Zeist

18 oktober Stadsschouwburg Utrecht

19 oktober De Lieve Vrouw, Amersfoort

29 oktober Schouwburg en Concertzaal Tilburg

12 november TAQA Theater de Vest, Alkmaar

13 november TAQA Theater de Vest, Alkmaar schoolvoorstelling

19 november Het Theater, Blaricum

26 november Het Klooster, Woerden

27 november Het Klooster, Woerden schoolvoorstelling

10 december Podium Hoge Woerd, De Meern

 

Speellocaties, tickets, foto’s, filmpjes en een knutselplaat vind je op het-nut.nl.

 

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen