2e Etalage Kunst Route van start

Foto: Kunstroute

De hele maand maart is er een 2e Etalage Kunst Route door Vleuten-Maximapark- De Meern. 31 locaties/ondernemers doen mee en 21 lokale kunstenaars. De locaties zijn te herkennen aan het groene affiche, met daarop de roze stip met Etalage Kunst Route.
De route is bedoeld om mensen al wandelend of fietsend langs leuke locaties met etalages, kunst aan te bieden.

Het meeste werk ligt dus in de etalages, slechts bij enkele is er binnen ook ingericht. Dat wordt op de routekaarten aangegeven.
De kunstenaars en ondernemers zijn vooraf gematcht en alles hangt.
Het drukwerk is weer door van Rooijen Grafisch gedrukt. De routeboekjes liggen op de locaties die ook “open” zijn.
Zoals: bij de Schakel, Van Rooijen Grafisch, de Brouwerij, Anafora, De Dorpskamer, Castellum, de Schalm, maar ook bij enkele winkels die mee doen. En uiteraard zullen we ook weer veel posten, ook de routekaarten: op Facebook.com/kunstlint en Instagram.com/kunstlint.
In de routeboekjes staan alle namen, adressen en plattegrondjes.
Het werk in de etalages is ook te koop. Mocht u belangstelling hebben voor een kunstwerk, neem dan contact op met de kunstenaar. Hun adressen en mobiele nrs zijn te vinden op de prijskaartjes en in het routeboekje.
De route werd al eerder georganiseerd tijdens corona, door Marloes Wijtsma en Martha Goedings. Zij zijn beiden locale kunstenaars, van @KunstLint.
De route loopt via de Vleutense Schoolstraat- met o.a. Buurtcentrum de Schakel-, naar de Dorpsstraat, waar wel 8 locaties meedoen.
Dan naar de Odenveltlaan, met de Brouwerij en Van Rooijen grafisch.
En naar de Pastoor Ohllaan tot aan Bakkerij Akkermans.
Door het Maximapark, met o.a Anafora, Castellum Hoge Woerd en het Atelier.
In het Atelier , Alendorperweg 10a, Maximapark, is er een overzichtstentoonstelling te zien met werk van alle 21 exposanten.
Vandaar uit naar de Meern: Zandweg (met o.a. Carrot Home & Garden, Marebrug Kliniek), Meerndijk, (met o.a Lafeber, Sterk) en dan richting Oranjelaan naar De Schalm en Gordijnmode.
Er zullen veel kunst disciplines te zien zijn: o.a schilderkunst, illustraties, aquarellen, keramiek, cyanotype (blauwdruk), glaskunst, beelden.
“Alle kunstenaars komen uit de buurt of uit onze kunst-kennissen-kring.
Er zitten weer een paar toppertjes bij zoals Hannie Rieuwerts, Jacolien de Jong, Ineke Smienk, Marco de Vente, Irene Keyzer, te veel om op te noemen!” Veel plezier met de route.

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Reacties

Cookieinstellingen