Vleuten De Meern Schoon!

Foto: vleuten de meern schoon!

Na 11 edities is Vleuten De Meern Schoon! uitgegroeid tot een begrip in Vleuten en De Meern. Initiatiefnemers Marjolijn Vendrig en Rik Terán hopen met deze opruimactie bewoners bewust te maken van hun impact op de leefomgeving en de natuur.

Op zaterdag 18 maart kan iedereen vanaf 10.00 uur een vuilknijper, vuilniszak en een hesje ophalen bij het Raadhuis in Vleuten of de PLUS in Veldhuizen.  “Deelnemers mogen zelf kiezen waar, met wie en hoelang ze op pad gaan”, vertelt Terán. “Aan het einde van de ochtend sluiten we gezamenlijk af met een loterij vol duurzame prijzen.”
Voor de initiatiefnemers is het doel van deze actie niet om zo veel mogelijk kilo’s afval op te halen. “Vleuten De Meern schoon is pas geslaagd als er enthousiaste deelnemers van alle leeftijden samen met veel plezier hebben bijgedragen aan een schone leefomgeving, ”aldus Vendrig.

Volgens Vendrig heeft de invoering van statiegeld op plastic flesjes veel impact gehad op de hoeveelheid afval op straat. “Het aantal kilo’s dat we ophalen daalt. Maar doordat er op steeds meer plekken niet meer gerookt mag worden, is het aantal sigarettenpeuken op straat waanzinnig.” Ook in De Meern merkt Terán dat de opruimactie succes heeft. “Er wordt minder afval opgehaald, maar nog steeds  teveel.”

Ook de handen uit de mouwen steken in jouw buurt? Aanmelden voor deze opruimactie kan via www.vleutendemeernschoon.nl

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen