Inschrijving 7e editie Kasteelloop De Halve van De Haar geopend

Foto: De Haar
De Kasteelloop De Halve van De Haar is het mooiste tweedaagse sportevenement van Midden-Nederland. Dit jaar is het mogelijk om te wandelen, te fietsen én hard te lopen met als start de kasteeltuinen van Kasteel De Haar. Op zaterdag 24 juni staan er een Kasteelwandeling en de Kastelentour, een fietstocht, op het programma. Op zondag 25 juni kan er worden deelgenomen aan de hardlooponderdelen. Het is vanaf vandaag mogelijk om je in te schrijven voor alle onderdelen via www.dehalvevandehaar.nl
Een uniek hardloopevenement voor iedereen
“Op 24 en 25 juni is Kasteel De Haar het prachtige decor van de Kasteelloop. Van jong tot oud, iedereen die sportief bezig wil zijn kan dat weekend terecht bij het kasteel en genieten van de mooie omgeving. Bovendien kunnen deelnemers met hun deelname ook een bijdrage leveren aan kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen. Een mooi initiatief dat ik graag toejuich”, aldus wethouder Eva Oosters (Sport).
De kasteeltuinen van Kasteel De Haar zijn het decor van dit unieke evenement. Met een uniek parcours door het park en de tuinen van Kasteel De Haar staat De Halve van De Haar bekend als het mooiste loopevenement van Midden-Nederland. Onderweg genieten de deelnemers van de muzikale animatie en de prachtige natuur. Je loopt langs wateren, over groene lanen en over ophaalbruggen, waarbij het Kasteel regelmatig op de achtergrond te zien is.
Naast de halve marathon zijn er afstanden voor iedere hardloper en staan er ook een 10km en 5km op het programma. Hierdoor krijgt iedere loper de kans om aan dit bijzondere hardloopevenement mee te doen.
Voor de jonge sportievelingen staan er twee jeugdlopen op het programma welke geheel in de stijl van het kasteel gestoken zijn. Kinderen van 4 tot en met 7 jaar kunnen kiezen voor het onderdeel ‘Prinsen en Prinsessenloop’ (1,5 km). Voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar is er de ‘Ridders en Jonkvrouwen loop’ (2,5 km).
Kasteelwandeling De Haar
Op zaterdag 24 juni staat de Kasteelwandeling van De Haar op het programma. Dit is een unieke wandeltocht waarbij de wandelaars kunnen genieten van het park, de kasteeltuinen en de prachtige natuur in de omgeving van Kasteel De Haar. Naast actief bezig zijn biedt dit wandelevent een beleving voor jong en oud. Er kan gekozen worden voor een route van 13 km of 20 km. Met de start en finish in de kasteeltuinen wordt dit een wandeling die de deelnemers niet snel zullen vergeten.
Nieuw: De Kastelentour
Nieuw dit jaar is de Kastelentour! Deze fietstocht is er voor iedereen die de omgeving van Kasteel De Haar wil ontdekken op de fiets. De routes van 65km, 100km en 140km leiden de deelnemers langs de mooiste kastelen en forten in het groene hart. Onderweg vind je diverse verzorgingsposten. De route van 65km is daarnaast ook zeer geschikt om met de e-bike te voltooien.
Programma
Het programma van de Kasteelloop De Halve van De Haar ziet er als volgt uit:
Zaterdag 24 juni
9.00 uur: Kastelentour 140km
9.20 uur: Kastelentour 100km
9.40 uur: Kastelentour 65km
10.00 uur: Kasteelwandeling 20km
10.30 uur: Kasteelwandeling 13km
Zondag 25 juni
11.00 uur: Prinsen en Prinsessenloop 1,5 km
11.15 uur: Ridders en Jonkvrouwenloop 2,5 km
11.30 uur: De Vijf van De Haar
12.00 uur: De Tien van De Haar
13.15 uur: De Halve van De Haar
Kasteel De Haar
Kasteel De Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Kasteel De Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20e eeuw. Met de Kasteelloop De Halve van De Haar worden het bijzondere kasteel, het prachtige park en de natuurrijke omgeving van Haarzuilens sportief omarmt.
Goede doel
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht is deze editie het goede doel van De Halve van De Haar. Op jaarbasis zijn er ongeveer 7000 kinderen die na een operatie of onderzoek wakker worden in de recovery (uitslaapkamer). Om deze kinderen een positieve herinnering te geven aan de tijd dat ze op deze afdeling verblijven, geeft het ziekenhuis de kinderen een pluche dromedaris. Deelnemers kunnen bij de inschrijving een donatie doen waardoor het Wilhelmina Kinderziekenhuis ieder kind kan voorzien van deze knuffel.
Inschrijven
Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk via de website www.dehalvevandehaar.nl.
Cookieinstellingen