Waterbieslaan 30-40 te Vleuterweide wordt gemengd woonproject

Foto: Gem. Utrecht

De Waterbieslaan 30-40 te Vleuterweide wil de gemeente gebruiken voor een gemengd woonproject met onder andere een gezinshuis. In totaal gaat het straks om 5 woningen met plek voor ongeveer 15 bewoners.

Op dit moment worden de woningen aan de Waterbieslaan 30-40 tijdelijk verhuurd. De gemeente Utrecht, Portaal en KOOS Utrecht (organisatie voor specialistische jeugdhulp) willen deze plek gebruiken voor een gemengd woonproject. Bij dit project is er ruimte voor:

  • een gezinshuis
  • een uitstroomplek voor een jongvolwassene uit de jeugdzorg
  • een time-out pleegzorgplek (een opvangplek waar een kind kort kan verblijven als thuis wonen tijdelijk niet gaat)
  • andere bewoners in het gebouw zodat er een fijne verdeling ontstaat

De gemeente: ‘Deze plekken zijn hard nodig in de stad omdat we graag willen dat ieder kind zo ’thuis’ mogelijk opgroeit in een gezin. Het liefst natuurlijk in het eigen gezin, maar als dat (tijdelijk) niet gaat, dan op een plek die lijkt op of in de buurt is van thuis. Bijvoorbeeld in een pleeggezin of gezinshuis. Het gebouw aan de Waterbieslaan leent zich hier goed voor.’

Bijeenkomst 7 maart
Bent u benieuwd naar de plannen of hebt u hier vragen over? Kom dan naar de bewonersbijeenkomst op 7 maart. U kunt dan ook kennismaken met de toekomstige gezinshuisouders.

Wanneer: dinsdag 7 maart
Hoe laat: 19.00 – 20.30 uur
Waar: de Weide Wereld, Teunisbloemlaan 50 (Theaterzaal 2)
Aanmelden: niet nodig
Planning
Vanaf eind 2023 te gebruiken.

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen