Vmbo-leerlingen ‘spinnen’ voor logeerhuis Bredius

Foto: Pixa

Op dinsdag 14 februari gaan zo’n 40 vmbo-leerlingen van het Minkema College zo lang mogelijk spinnen om zoveel mogelijk geld op te halen voor logeerhuis Bredius in Woerden. Op de spinningfietsen gaan zij deze uitdaging aan voor het goede doel.

De afgelopen weken hebben de 3e-jaars leerlingen sponsors gezocht om een mooi bedrag bij elkaar te fietsen voor het logeerhuis Bredius. De 40 vmbo-leerlingen die deze uitdaging aangaan hebben allemaal LO2 als examenvak en houden dus wel van een sportieve activiteit. Leerling Tyrese Bemer: “Ik vind het super tof dat we op deze manier geld kunnen inzamelen voor het logeerhuis. We gaan het snot voor de ogen fietsen!”

Deze actie is georganiseerd om leerlingen bewust te maken dat voor elkaar zorgen vaak iets vanzelfsprekends is, maar tegelijkertijd ook veel van degenen kan vragen. In de lessen voorafgaand aan deze sponsoractie is veel gesproken over mantelzorg. “Eigenlijk heeft iedereen wel de zorg voor iemand. Of dat nu af en toe een boodschapje doen is voor je opa of je moeder helpen met opruimen als zij een dagje ziek is. Tijdens de les hebben we het hierover gehad. Maar de mantelzorg die de logés van het logeerhuis Bredius krijgen, is wel even wat anders. De leerlingen vinden het zeer bijzonder dat zij met hun actie een bijdrage kunnen leveren”, aldus John Felter, docent LO.

Over logeerhuis Bredius

Voor veel mensen is mantelzorg een natuurlijk gevolg van de onderlinge relatie, die met liefde en als vanzelfsprekend wordt opgepakt. Het logeerhuis gaat ervan uit dat de meeste mantelzorgers deze zorg zo lang mogelijk willen blijven geven. Ook als deze zorg soms als zwaar wordt ervaren. Om dit mogelijk te maken, kan het prettig zijn de zorg even uit handen te geven. De mantelzorger neemt een ‘pauze’ om de zorg daarna weer met nieuwe energie op te pakken. De logés van het logeerhuis zijn de mensen die zorg ontvangen.

 

Adverteren?

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Leidsche Rijn Nieuws licht graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen