Werknemers in het streekvervoer staken opnieuw

Foto: MB

Werknemers in het streekvervoer staken vanaf aankomende maandag opnieuw. De staking duurt vijf dagen. Anderhalve week geleden werd er op 19 en 20 januari gestaakt door bussen en trams

De stakingen zijn deze periode niet van de lucht. Naast de vuilnisophalers staakt ook weer het busvervoer. De vakbonden FNV en CNV en de Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) zijn het nog niet eens kunnen worden over een nieuwe cao.

Een loonsverhoging van 8 procent is geboden door de werkgever. De vakbonden willen daar bovenop een verhoging van 6 procent vanaf 1 januari 2024. Bij FNV verwacht men dat bijna alle werknemers in het streekvervoer zullen staken. Leden van CNV sluiten zich nog eens extra aan.

De staking duurt van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari.

Reacties

Cookieinstellingen