Juliette Klijn (12) uit De Meern in Robin Hood de musical

Foto: Marije Slingerland

De 12-jarige Juliette Klijn uit De Meern speelt in Robin Hood de musical. Het Nationaal Jeugd Musical Theater speelt op 11 februari haar nieuwe productie in Theater De Kom in Nieuwegein.

De cast van Robin Hood de musical bestaat voornamelijk uit jongeren, waaronder Juliette. Ze zit al zes jaar op musicalles en heeft al veel podiumervaring opgedaan. Zo speelde ze in verschillende voorstellingen van Fanwork Talent Class. En ze speelde ook al in de vorige tourmusical Alice in Wonderland van het NJMT.

Juliette speelt in Robin Hood de musical de rol van Lizbet, het zusje van Kleine John. “Wat ik erg leuk vind aan mijn rol is dat Lizbet brutaal en slim is. Ik vind het heerlijk om zo brutaal te spelen”, aldus Juliette. Ze vindt dat iedereen naar de voorstelling moet komen omdat het verhaal een mooie boodschap heeft over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden, en dat is juist nu zo belangrijk om te vertellen.

Naast de jongeren spelen enkele volwassen professionals mee zoals Cystine Carreon, Ruben Kuppens en Louis van Dijk.

Robin Hood de musical is een episch, avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijke boodschap in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid heerst, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent. Grote overweldigende massa scènes, spannende gevechten en indringende intieme momenten wisselen elkaar af. Een onvergetelijke familiemusical die vooral ook op tieners en jong volwassenen een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff De Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends heeft het klassieke verhaal een interessante twist gegeven door Robin Hood een meisje te laten zijn. Maar wie schuilt er precies onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin zal slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Kijk op www.robinhoodmusical.nl voor meer informatie en de volledige speellijst, of op www.dekom.nl voor kaartverkoop.

 

Adverteren?

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Leidsche Rijn Nieuws licht graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

Cookieinstellingen