Situatie kaasboer in Vleuten bereikt wethouder en NOS

Foto: RTV Utrecht

Het bericht dat kaasboer Alexander Veldhuijzen uit Bodegraven misschien weg zou moeten van zijn standplek aan de Hindersteinlaan, bereikt nu ook wethouder Schilderman van Utrecht en de NOS.

De kaasboer staat al 30 jaar met zijn kraam in Vleuten, maar door nieuwe Europese regels voor standplaatshouders is de kans groot  dat daar een einde aan komt. Aan het einde van 2023 loopt zijn vergunning af.

Wethouder Susanne Schilderman is op de hoogte gebracht van de situatie en zegt het volgende voor de camera van RTV Utrecht: “Zekerheid bestaat er niet, dat is in de kern de regel. En dat is heel heftig als ondernemer, maar we zijn wel aan het kijken welke maatregelen we eventueel kunnen nemen. Of we toch niet op een bepaalde manier toch punten kunnen toekennen.”

Petitie 

Intussen is de kaasboer een petitie gestart die momenteel 2.781 ondertekeningen telt. De petitie zal tijdens de  gemeenteraadsvergadering op 2 februari aangeboden worden.

 

Ook lokaal adverteren op leidsche-rijn.nieuws.nl? Dat kan! Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

 

Cookieinstellingen