‘Venstertijden’ in Winkelcentrum Vleuterweide

'Venstertijden' in Winkelcentrum Vleuterweide
'Venstertijden' in Winkelcentrum Vleuterweide
Foto: Gemeente Utrecht

De gemeente wil het winkelcentrum van Vleuterweide aantrekkelijker maken. Naast de al aangekondigde plannen omtrent het uitbreiden van groen, gaat de gemeente nu ‘venstertijden’ instellen. Dat zijn tijden waarop geladen en gelost mag worden, maar ook wanneer er in het centrum gefietst mag worden.

Gemeente Utrecht: ‘We willen dat bewoners en bezoekers veilig kunnen lopen in het winkelcentrum van Vleuterweide. Daarom voeren we venstertijden in voor laden en lossen. Nu mogen busjes en vrachtverkeer op elk moment het centrum inrijden om te laden en lossen. Dit passen we aan. Straks mogen zij dat alleen doen tussen 6.00 en 12.00 uur. Dit geldt ook voor bezorgers van pakketjes bij bewoners en winkels. Fietsen mag straks alleen na 18.00 uur tot 12.00 uur de volgende dag. Scooters mogen nooit het voetgangersgebied inrijden. We plaatsen verkeersborden met de nieuwe regels in het gebied.
Om de tijden voor laden en lossen in te voeren, moeten we eerst verkeersbesluiten nemen. Dit is een officieel besluit dat we publiceren op overheid.nl. Tegen verkeersbesluiten kunt u tot 6 weken na publicatie bezwaar maken.’

Meer informatie.

Reacties

Cookieinstellingen