Staking ambtenaren Utrecht, ook vuilnismannen

Zal dit het beeld straks zijn als ambtenaren in Utrecht staken?
Zal dit het beeld straks zijn als ambtenaren in Utrecht staken?
Foto: Martijn van Dalen

Een staking van ambtenaren in Utrecht is aangekondigd voor het eind van januari. Ook vuilnismannen vallen daaronder en dat kan grote consequenties hebben zoals volle ondergrondse containers en kliko’s die niet opgehaald worden. Maar ook de loketten van burgerzaken zullen dan gesloten blijven.

De ambtenaren van Utrecht willen met de staking een betere cao afdwingen, zo meldt de vakbond FNV aan RTV Utrecht. Een woordvoerder zegt dat ‘de ambtenaren echt heel boos zijn’ over het voorstel van loonsverhoging door de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten. Het bod is 4 % loonsverhoging, wat als erg laag wordt bevonden. De vakbond eist namelijk 12%.

Wanneer de staking begint en hoe lang die gaat duren, is niet bekend, maar dat het een langdurige staking wordt staat wat de Vakbond betreft vast.

 

Ook lokaal adverteren op leidsche-rijn.nieuws.nl? Dat kan! Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected]¬†of bel naar 06-40253846.

Reacties

Cookieinstellingen