Nieuwe expositie Missie Spacebot (6+)bij De Vrijstaat

Nieuwe expositie Missie Spacebot (6+)bij De Vrijstaat
Nieuwe expositie Missie Spacebot (6+)bij De Vrijstaat
Foto: De Vrijstaat

De Vrijstaat, kunstwerkplaats voor jong Utrecht, opent op zondag 12 februari de deuren van hun nieuwe expositie Missie Spacebot (6+). In deze escape-expo van kunstenaars Joël Vegt en Niels Dielen stap je een ruimtestation binnen om astronaut Jet te helpen met het repareren van een defecte spacebot. Via verschillende missies leer je dit AI-wezen steeds beter kennen, waardoor je op een kunstzinnige, uitdagende en interactieve manier wordt meegenomen in de wereld van kunstmatige intelligentie. Missie Spacebot is vanaf 12 februari t/m 26 november iedere zondagmiddag en in de schoolvakanties open voor publiek. Doordeweeks ontvangen we klassen uit het primair onderwijs.

Missie Spacebot (6+)
SOS, hulp gezocht! In het ruimteschip van astronaut Jet klinkt een alarmsignaal: er is een spacebot in nood. Op duizenden kilometers afstand van de aarde dreigt een slimme computer uit te vallen. Deze AI moet snel gerepareerd. Schiet met ons mee de ruimte in en vind samen met Jet uit wat daarboven precies aan de hand is. Lukt het jou om de missies te voltooien en de AI weer aan de praat te krijgen?

Doe-expositie en escaperoom Missie Spacebot gaat over de relatie tussen mens en techniek. Kunstenaars Joël Vegt en Niels Dielen transformeren Het Gebouw van De Vrijstaat tot een ruimtestation waar je kennis maakt met een defecte spacebot. Door verschillende missies leer je deze spacebot steeds beter kennen. Wat zijn zelflerende computers, hoe kunnen ze een rol vervullen in onze wereld en wat zijn de risico’s die ze met zich meebrengen? En hoe zit het eigenlijk met emoties: kunnen computers huilen, of verliefd worden? Op een kunstzinnige, uitdagende en interactieve manier worden kinderen meegenomen in de fascinerende wereld van kunstmatige intelligentie.

Bezoek aan Missie Spacebot
Missie Spacebot is vanaf zondag 12 februari iedere zondagmiddag en in de schoolvakanties geopend voor bezoekers. Plan je bezoek via www.devrijstaat.nl. Kaartjes kosten €8,00 per persoon, met U-pas is dit €6,00. Kinderen t/m 3 jaar krijgen gratis entree.

Reacties

Cookieinstellingen