Proef met paaltjes tegen auto’s in Leeuwesteyn

Foto: Gemeente Utrecht

De gemeente gaat een proef doen met paaltjes tegen auto’s in Leeuwesteyn. In de afgelopen tijd was er veel overlast in een deel van de wijk door foutparkeerders.

De gemeente: “Bij de Arnoldusguldenhof, Rijnseguldenhof, Guldenplantsoen, Prinsendaalderhof en Rijksdaalderplantsoen hebben we inklapbare paaltjes geplaatst. Deze paaltjes staan er als proef tot eind 2023. Dit doen we omdat auto’s en (bestel)busjes hier hard reden. Ook parkeerden zij op paden waar zij niet mochten staan. Daarom spraken we met de hulpdiensten af om de paaltjes te plaatsen. Hulpdiensten hebben de sleutel waarmee zij de palen kunnen platleggen. Begin 2024 kijken we of het heeft gewerkt.
Eerder plaatsten we al voetgangersborden. Ook legden we extra groen aan. Zo maakten we het minder aantrekkelijk om er te rijden. Maar auto’s bleven er rijden.”

Reacties

Cookieinstellingen