12 Goede voornemens: slotstuk NUT van een jaar theater

Foto: S.Rovers

Op zaterdagavond 14 januari staat het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) in Podium Hoge Woerd (De Meern) met de unieke, eenmalige voorstelling 12 Goede Voornemens. Het is de finale van een jaar lang theater over ‘de toekomst van god’. Een ploeg theatermakers en musici propt alles wat ze het voorbije jaar hebben ontdekt voor je in een feestelijke, theatrale achtbaanrit en destilleert de 12 allerbeste voornemens voor het nieuwe jaar. Er zijn nog enkele laatste kaarten beschikbaar.

Maak je klaar voor een wervelende ouverture van 2023: muziek, theater, licht, levensvragen en -antwoorden. Het NUT brouwt een eenmalig, uniek, bont feest van inspiratie, bezinning en warmte. Deze warme theateravond is geïnspireerd op het Spaanse gebruik Doce uvas (twaalf druiven), waarbij op elke klokslag op oudejaarsavond een druif wordt gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. Het NUT maakt er twaalf theatrale gangen van vol acts, muziek en meer om je vingers bij af te likken.

12 Goede voornemens komt in een snelkookpan tot stand, in de traditie van de NUT-programma’s ‘De Orde van de dag’ en ‘De Futuristen’. De theatermakers van dienst sluiten zich samen twee dagen op in Podium Hoge Woerd en komen er pas uit als ze klaar zijn voor een volle zaal theaterbezoekers om 2023 mee te kickstarten.

Makers en spelers 12 Goede voornemens

Concept, samenstelling en regie Greg Nottrot

Schrijvers / makers / musici Mariëlla van Apeldoorn, Joep Hendrikx, Floor Leene, Marcel Osterop, Uri Rapaport, e.a.

Over ‘De toekomst van god’

In 2022 maakte en speelde het NUT vijf producties die zich elk op een andere manier tot dit thema verhield. Zo’n 9.000 bezoekers deelden in de zoektocht van het gezelschap. In de zomer speelde Je ziel voor een ijsje. Een tweeluik van een monoloog over een sekte en een muziektheater freakshow over de noodzaak van geloof. In het najaar was er Licht. Een zintuiglijke theaterervaring met diner, over ons verlangen naar inzicht en onze angst voor het donker.

Voor kinderen vanaf 6 jaar speelde de familievoorstelling Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht op scholen en in theaters, in Utrecht en de rest van het land. Een voorstelling over dat we niet allemaal iets – of hetzelfde – geloven.
In Utrecht Leidsche Rijn – ging het NUT met wijkgenoten onder de titel ZIN op zoek naar zingevers en hogere machten. I.s.m. Studium Generale Universiteit Utrecht vonden vier edities van De Futuristen plaats in TivoliVredenburg: theatrale onderzoeksavonden met wetenschappers en kunstenaars.

2023: de toekomst van geld

Na een jaar over God staat in 2023 het nogal wereldlijke thema geld centraal. Met titels als King bling bling (4+), Goed goud geld (Oerol & zomervoorstelling Utrecht) en The Holiday show (locatievoorstelling in het najaar) gaat het NUT de toekomst van geld onderzoeken.

Meer info en kaartverkoop 12 Goede voornemens

Datum 14 januari 2023

Aanvang 20:30 uur

Tickets € 10 – € 19 via podiumhogewoerd.nl

Reacties

Cookieinstellingen