Het dansante kerstsprookje: De Eigenwijze Notenkraker

Foto: Maria Stijger

De Eigenwijze Notenkraker is een eigentijdse bewerking van het klassieke sprookje/ballet die zich zal focussen op ‘onzichtbare armoede’. In de voorstelling gaat het niet enkel over het ontvangen van cadeaus, maar ook over het steunen van mensen en families voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Op de kerstmarkt voorafgaand en na afloop van de voorstelling kunnen mensen speelgoed doneren, boeken ruilen en informatie krijgen over verschillende initiatieven in Utrecht die hulp bieden aan mensen die dat hard nodig hebben.

Wat als je op straat woont en er niemand naar je omkijkt? En wat als je dan verliefd wordt? Zwerfjongere NK leeft aan de rand van de maatschappij en probeert zijn geld te verdienen door nootjes te verkopen. Net wanneer het lijkt alsof NK moet kiezen tussen twee straatbendes ontmoet hij Clara. Zullen hun twee werelden elkaar vinden en zo rust brengen op de gespannen straten? Ontdek het in het
magische kerstsprookje van nu.

Deze voorstelling van DC 1 II High is op 29 en 30 december ’s middags en ’s avonds te zien bij Castellum Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Choreografe Minke Elisa Brands: “Het meest bijzonder vind ik het werken met zoveel verschillende mensen. Het is fantastisch om het geduld en de bereidwilligheid te zien waarmee de dansers samen deze productie vormen, ondanks dat iedereen een andere achtergrond, opleiding en leeftijd heeft. De wisselwerking die tussen de dansers ontstaat, is de magie die ons kerstsprookje tot leven brengt. Met de voorstelling en middels de kerstmarkt voorafgaand en na afloop van de voorstelling, hoop ik anderen te kunnen helpen. Ik heb zelf meegemaakt hoe het voelt om elk dubbeltje om te moeten keren en hoe belangrijk de mensen om je heen zijn als je moeite hebt om het hoofd boven water te houden. ”

In De Eigenwijze Notenkraker dansen professionals en leerlingen van dansvakopleidingen zoals de Expanded Contemporary Dance aan de ATD, Codarts, Fontys en Dans Atelier 42 samen in een moderne bewerking van het klassieke sprookje. De bijzondere cast blaast met behulp van hun verschillende dansstijlen, leeftijden en opleidingen leven in dit nieuwe kerstverhaal met een boodschap:
aandacht voor (on)zichtbare armoede.

29 en 30 december 2022, 15.00 en 19.00 uur, theater Castellum Podium Hoge
Woerd, Leidsche Rijn
kaartverkoop via https://www.podiumhogewoerd.nl/agenda/de-eigenwijze-notenkraker-het-16332 of 030-7210933

Reacties

Cookieinstellingen