The Crows wint Grote Prijs van Leidsche Rijn 2022. Publieksprijs naar The Spacemen

Foto: Herman_Kemperman

Zich de beste jongerenband van Leidsche Rijn kunnen noemen, daar ging het vrijdag 16 dec om bij de finale van de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn. Zes bands met jonge muzikanten (12-19 jaar) zorgden voor een zinderende avond bij Azotod, waarbij The Crows er met de hoofdprijs vandoor ging.

In de tiende editie van de jaarlijkse bandwedstrijd boog de jury van muziekprofessionals (Sam Heegstra Derk van der Hulst, Marcel van der Hoeven) boog zich over de optredens van Kids and Tits, Carrot16, The Crows, The Spacemen, Chamonix en de Broccoli Bro’s. The Crows trok aan het langste eind en de jury roemde de overtuigingskracht en het spelplezier van de band. Chamonix kreeg een eervolle vermelding.

Behalve roem wacht The Crows een impuls in de muziekwereld. De juryprijs liegt er niet om: een opname bij Studio Moskou, een professionele fotoshoot, twee keer gratis oefenen bij dB’s, plaatsing in de voorronde van de Kunstbende Utrecht, coaching op maat bij VrijSpel: het talentprogramma van De Vrijstaat, een optreden bij het festival Vrijspraak, eveneens van De Vrijstaat en tot slot een optreden bij Azotod.

De aanmoedigingsprijs ging naar de band die de meeste publieksstemmen wist te veroveren, The Spacemen. Ook zij kregen een uitgebreid prijzenpakket, bestaande uit twee keer gratis oefenen bij dB’s, een workshop songwriting bij Vocal Arts Academy, een optreden bij Azotod en een optreden bij Vrijspraak.

Niet alleen op het podium waren jongeren actief, ook achter de schermen was een productieteam van jongeren betrokken bij de organisatie, productie en techniek. De avond trok naar schatting 250 bezoekers en 100 deelnemende jongeren. Ook was de hele show live te volgen op het YouTube kanaal van KLUB19 met ruim 130 kijkers. Het volgende evenement van KLUB19 staat alweer in de steigers. Op 11 feb start Podium Takeover met een kick-off in de CultuurCampus. Podium Takeover is een open podium van KLUB19 in samenwerking met Podium Hoge Woerd en vele wijkpartners.

Reacties

Cookieinstellingen