Lichtevenement De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar

Foto: AT

De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar zijn een reeks van magische avondwandelingen voor jong en oud. Elke avond deze kerstvakantie wordt het kasteelpark een verlicht decor en ontdek je tijdens een anderhalf uur durende wandeling (2,5 km) het verhaal van het kasteel.

Via videomapping (geprojecteerde beelden) wordt de geschiedenis van Kasteel de Haar verteld door een van de alleroudste bewoners van het kasteelpark. Op eigen gelegenheid kun je als bezoeker de uitgestippelde wandeling volgen. Het park krijgt door de feestelijke lichtjes en geluiden een Efteling vibe, wat het voor kinderen een leuke belevenis maakt. Hoewel de projecties mooi zijn, zou de wandeling verder opgevrolijkt mogen worden met extra kerst- of kermisachtige nevenactiviteiten waardoor de beleving completer zou worden.

De Lumineuze Nachten worden georganiseerd door Urban Mapping. Urban Mapping brengt verhalen tot leven met audiovisuele projectie.

Praktische informatie
Website: www.delumineuzenachten.nl
Locatie: Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens
Data: iedere avond na zonsondergang vanaf vrijdag 16 december tot en met zondag 8 januari 2023
Wanneer: alle tijdsloten vind je terug op de ticketshop, reserveren is verplicht.
Over de ervaring: de audiovisuele ervaring duurt ongeveer 90 minuten en vindt buiten plaats. De beleving is niet afhankelijk van het weer en zal dus te allen tijden doorgaan.

De twee horeca-locaties het ‘Tuynhuis’ en het ‘Koetshuis’ zijn geopend tijdens dit event.

 

Cookieinstellingen