Inclusieve klas op de Krullevaar in Veldhuizen

Foto: LRN

Kinderen met een achterstand door een beperking hebben vaak moeilijk contact met hun leeftijdsgenoten. Soms is school ver weg, waardoor er geen vriendjes in de buurt van huis zijn. Maar er zijn zelfs in Nederland meer dan 10.000 kinderen die niet eens naar een school kunnen gaan.

Binnenkort start er op basisschool De Krullevaar een inclusieve klas. Dat wil zeggen dat er een extra klas in de school komt voor kinderen met een beperking en/of ontwikkelingsachterstand die extra hulp nodig hebben. In de klas zitten ongeveer vijf kinderen en een orthopedagoog stelt per kind het onderwijsprogramma samen.

De klas op de Krullevaar is tot stand gekomen door een initiatief van ouders. Abdullah Karatas heeft een stichting opgericht, de Mirza Foundation, omdat hij een zoon heeft van 7 jaar met autisme en een intellectuele beperking. Na een zoektocht van acht maanden kunnen zij nu terecht bij De Krullevaar. Karatas: “Onze kinderen krijgen een combinatie van zorg en onderwijs individueel aangepast aan wat voor hen werkt. Met dit initiatief hopen wij dat er meer inclusie komt tussen regulier opgroeiende kinderen en kinderen met een beperking. Zo hoeven zij namelijk niet naar een apart gelegen instelling toe met een taxi en kunnen zij net als buurtgenoten en broertjes en zusjes gewoon naar een reguliere school.”

Het initiatief wordt gesteund door stichting het gehandicapte kind en handicap NL. Het project heet “Samen Naar School” (https://www.samennaarschool.nl/)

Zie ook www.mirzafoundation.nl

 

Cookieinstellingen