Nieuwe verkeerslichten kruising C.H. Letschertweg en Meerndijk. Er komt oversteekplek voor voetgangers.

Foto: PIXA

De verkeerslichten op de kruising C.H. Letschertweg en Meerndijk worden vervangen. De werkzaamheden zijn gestart op 31 oktober en zijn 24 november klaar.

De verkeerslichten en de technische automaat (een deel van de verkeersinstallatie) zijn verouderd. De gemeente vervangt de oude kabels die onder de weg liggen. Er komen meer sensoren in de weg. Dat zorgt voor voor een betere doorstroom van het verkeer op het kruispunt. Ook worden er ledlampen geplaatst. Die gaan langer mee en verbruiken minder energie.

Bij het kruispunt komt een voetgangersoversteek over de C.H. Letschertweg.

Bereikbaarheid
Dit zegt de gemeente: ‘Buiten de spits sluiten we de rijstrook richting De Meern af voor een veilige werkomgeving. We leiden autoverkeer om via het kruispunt dat ernaast ligt. Het verkeer op de C.H. Letschertweg rijdt langs de werkzaamheden met aangepaste snelheid. Van 31 oktober tot 9 november rijdt het verkeer om via rotonde Letschertweg/Oudenrijnseweg.
Van 9 november tot en met 22 november rijdt het verkeer om via kruispunt Meerndijk/Reijerscop. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden.

De verkeerslichten blijven tijdens het grootste deel van de werkzaamheden werken. De laatste 2 dagen schakelen we de verkeerslichten uit en zijn er verkeersregelaars aanwezig.

Reacties

Cookieinstellingen